UEFA teatas, millal naaseb rahvusvaheline jalgpall ning kuidas asjad välja näevad

Henry Lääne
Copy
Barcelona mängijatel on võimalus heidelda nii Hispaania kui ka Euroopa meistritiitli eest.
Barcelona mängijatel on võimalus heidelda nii Hispaania kui ka Euroopa meistritiitli eest. Foto: LLUIS GENE/AFP

Euroopa jalgpalliliit UEFA selgitas täna, kuidas näeb rahvusvaheline vutt välja koroonaajastul. Näiteks kinnitati, et Meistrite liiga lõpplahendus toimub augustis Portugalis Lissabonis.

Meistrite liiga läks pausile veidi enne veerandfinaale, kui mängimata jäi neli esimese play-off ringi korduskohtumist. Need matšid ei pea toimuma Lissabonis, vaid võivad toimuda nagu oli algselt kavas. 

Veerand- ja poolfinaalides mängitakse kahe kohtumise asemel üks matš ning miniturniir kestab 12.-23. augustini. Praegu on kaheksa parema hulka koha lunastanud Madridi Atletico, Leipzig, Pariisi Saint-Germain ja Atalanta.

Selgitamata on veel parimad paarides Manchester City - Madridi Real (esimene võitis avakohtumise 2:1), Londoni Chelsea - Müncheni Bayern (0:3), Torino Juventus - Lyoni Olympique (0:1) ja Barcelona - Napoli (1:1). Need kohtumised peetakse 7. ja 8. augustil.

Vana Maailma tugevuselt teise sarja ehk Euroopa liiga lõppvaatus mängitakse 10.-21. augustini neljas Saksamaa linnas: Duisburgis, Gelsenkirchenis, Frankfurtis ja Kölnis. Seal pole veerandfinaali jõudnud veel ükski tiim.

UEFA otsustab juuli keskel, kas fännid pääsevad Lissaboni ja Saksamaa matšidele. Klubisarjade kohta räägiti lisaks, et nii Meistrite kui ka Euroopa liiga eelringid on samuti ühemängulised, mitte kodus-võõrsil süsteemis.

Jutuks tuli ka koondiste jalgpall. Järgmisele aastale lükatud EM toimub plaanipäraselt ning EMi play-off'id mängitakse tänavu 8. oktoobril ja 12. novembril.

Rahvuste liiga, kus Eesti kuulub kolmandasse divisjoni ning on ühes alagrupis Põhja-Makedoonia, Gruusia ja Armeeniaga, alagrupiturniir mängitakse ära tänavu septembris (3.-8.), oktoobris (10.-11. ja 13.-14.) ja novembris (14.-15. ja 17.-18.). Esimesed mängud peab Eesti 5. septembril Gruusia ja 8. septembril Armeenia vastu.

Koondistel on võimalik oktoobris (7. ja 8.) ning novembris (11. ja 12.) võimalik pidada ka maavõistlusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles