Mae loodab ehitada täispika ringi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Mae
Jaak Mae Foto: Mihkel Maripuu

Kõik suusasõbrad Otepääle! Eile otsustas Otepää MK-etapi korralduskomitee, et Eesti suusamekasse kavandatud võistlus toimub paanitud ajal ja täies mahus.


«Meie käsutuses oli järgmise kümne päeva ilmaprognoos, lisaks andis Tehvandi spordikeskuse juht Alar Arukuusk täpse ülevaate radade seiskorrast. Õnneks on veel ka täna (eile – toim) terve päeva looduslikku lund juurde sadanud,» loetles MK-etapi peakorraldaja Jaak Mae otsust mõjutanud üksikasju. «Suuri kahtlusi polnud ja otsus langetati üksmeelselt.»

Viimastel päevadel oli Mae tihedas kontaktis FISi murdmaasuusatamise juhtidega, kes ootasidki eilseks eestlaste otsust. Lisaks Mae väidetele said nad sõltumatu hinnangu ka Venemaa koondise Otepääl viibivalt mänedžerilt.

«Kahe ja poole kilomeetri pikkune ring on valmis, kuid loodetavasti saame kunstlund juurde teha ja rada pikendada,» rääkis Mae. «Samas ei julge ma praegu öelda, kas saame võistluse ajaks valmis ka viiekilomeetrise ringi. Kunstlumest selle jaoks kindlasti ei jätku, abi oleks looduslikust lumest.» Ilmaprognoos lubabki Otepääle lume tootmiseks vajalikke külmakraade ja ka taevast langevat looduslikku lund.

Kuna võistlusolud tulevad ilmselt korralikud, kulgeb jõuproov esialgu kavandatud programmi järgi. Laupäeval, 21. jaanuaril sõidavad mehed ja naised klassikasprinti, päev hiljem stardivad mehed 15 km klassikasõidule, naised läbivad samas stiilis 10 km.

Otepääle peaksid saabuma kõik maailma tugevamad suusakoondised. Esimesena jõuavad juba esmaspäeval kohale Venemaa koondislased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles