Paide tegi Kaljul selja prügiseks, aga taas pakkus kõneainet kohtuniku kaheldav otsus

Henry Lääne
Copy
Paide Linnameeskond väravat tähistamas. Pilt on illustratiivne.
Paide Linnameeskond väravat tähistamas. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti jalgpalli meistriliiga kaheksandas voorus sai märkimisväärse võidu Paide Linnameeskond, kes alistas võõrsil 1:0 Nõmme Kalju. Suurte ambitsioonidega keskeestlased olid varem sel hooajal tugevatega mängides jäänud alla Tallinna klubidele Flora ja Levadia.

Paide võiduvärava lõi 44. minutil Kristofer Piht ning 80. minutil oli neil imeline võimalus eduseis kindlamaks teha, kui Kalju kaitsja Pedro Victori kahjuks määrati penalti. Mees maadles Paide nurgalöögi ajal Martin Kasega ning eestlane kukkus, kuid kordus näitas, et kohtuniku otsus määrata 11-meetri karistuslöök oli kaheldav. Küsimusi tekitanud situatsioone on viimasel olnud küllaga.

Jalgpallimaailmas öeldakse aga ikka, et pall ei eksi. Paide staar Siim Luts läks penaltit lööma, kuid Kalju väravavaht Marko Meerits tõrjus palli jalgadega. 

Teistes kell 19 alanud kohtumistes alistas Tartu Tammeka 1:0 Narva Transi (värava lõi Patrick Genro Veelma) ja FC Kuressaare 2:0 Tallinna Kalevi (Ranon Kriisa ja Märtin Pajunurm).

Viimases kaheksanda vooru matšis kostitas Flora koduväljakul Levadiat nelja vastuseta väravaga. Esimese 14 minutiga lõid väravad Konstantin Vassiljev ja Vlasi Sinjavski, teisel poolajal sahistas Levadia Maksim Podholjuzin enda võrku ning lõppskoori vormistas paar minutit enne lõppu Vassiljev.

Eesti meistriliiga tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles