Tartu Ülikooli korvpallimeeskond palkas uue peatreeneri

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Toomas Kandimaa (paremal) on tegutsest pikalt Tartu esindusmeeskonna abitreenerina.
Toomas Kandimaa (paremal) on tegutsest pikalt Tartu esindusmeeskonna abitreenerina. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna peatreeneri kohale asub meeskonna pikaaegne abitreener Toomas Kandimaa.

Värske peatreener Kandimaa näeb seda võimalusena karjääris samm edasi astuda.

«Olen spordiklubile igati tänulik võimaluse eest erinevates meeskondades abitreenerina töötada. Tunnen, et nüüd on õige aeg astuda samm edasi ja peatreeneri vastutus võtta. Seoses pandeemiaga on olukord spordimaastikul küll keeruline, aga ega korvpall ju kuskile ära ei kao. Kui olud lubavad, pannakse sügisel pall taas mängu ja tahame selleks kõige paremini valmis olla,» sõnas ta pressiteates.

Spordiklubi ootab uuelt peatreenerilt õpitu praktikasse rakendamist. «Mul on väga hea meel, et Toomas võttis vastu peatreeneri koha. Ta on pikalt abitreeneri rollis olnud ning on nende aastate jooksul kindlasti palju teadmisi ja kogemusi saanud eelnevatelt peatreeneritelt. Ootan väga, et ta saaks oma treenerifilosoofiat rakendada noore Tartu meeskonna peal,» ütles Tartu Ülikooli Akadeemilise spordiklubi juhatuse esimees Gert Prants.

Kandimaa on kuulunud oma mängijakarjääri jooksul peamiselt Tartu esindusvõistkondadesse, aga ka Baltika, Nybiti ja Valga tiimi. Ta on olnud Eesti noorte- ja juunioride ning 1993–2002 täiskasvanute koondise liige. 1993. aasta Euroopa meistrivõistlustelt sai ta 6. ja 2001. aasta EMilt 14. koha.

Alates 2007. aastast oli Kandimaa Tartu Ülikooli Akadeemilise spordiklubi noortetreener. Ta on 2009. aastast olnud Tartu esindusvõistkonna abitreener ning võitnud selles ametis kahel korral Eesti meistritiitli ja viiel korral karikavõistlused.

2005. aastast on Kandimaa Tartu Ülikooli sportmängude õpetaja ja jätkab selles ametis ka peatreenerina.

Kandimaal on korvpallitreenerina EKR 7. kutsetase, mille ta sai aastal 2019.

Meeskonna senise peatreeneri Priit Vene leping lõppes koroonaviiruse tõttu pooleli jäänud hooajaga. Tartu Ülikooli Akadeemiline spordiklubi tänab Venet kolme hooaja eest, mis kogenud treener Tartu meeskonna eesotsas oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles