VIDEO Andrea Adamo: Tänak ja Neuville teevad hiilgavat koostööd, olen õnnega koos

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Sander Ilvest

Hyundai autorallitiim jätkas sel nädalal testimist Soome teedel. Võistkonna pealik Andrea Adamo oli nähtuga väga rahul. 

Nädala alguses kihutas meie põhjanaabrite juures Thierry Neuville, eile ja täna Ott Tänak. «Mina ja kõik teised oleme õnnega koos. Thierry ja Ott teevad hiilgavat koostööd. See tähendab, et saame tööd pooleks jagada ja palju rohkem saab tehtud,» rääkis Adamo DirtFishile.

«Otiga on hea koos töötada, sest tal on teadmised, mida ta tahab ja kuidas selleni jõuda. Selles osas on nad Thierryga väga sarnased, nende stiilid eriti ei erine. Nad usaldavad teineteist ja jagavad omavahel infot. Ott on kihutanud erinevate WRC masinatega, nii et kogemusi tal jagub.»

Lisaks on Adamo rahul, et neil avanes võimalus testida erinevates oludes. Soomes kihutatakse küll kruusal, ent kurvilised teed, kiiremad ja aeglasemad lõigud, roopad ning isegi kohati auklikud rajad olid katsetamiseks ideaalsed. «Nii sõitjad kui ka mehaanikud olid väga õnnelikud,» märkis tiimipealik.

Sama kinnitas ka Tänak, kes oli eriti rahul tänase Ouninpohja läbimisega. «Oli päris uhke tee,» muigas valitsev maailmameister. «Tegelikult ma ei sõitnud seda katset eriti palju, paar korda. Aga see oli mõnus kogemus, masinale väga nõudlik. Saame siin hästi autot arendada, kuid kiiruses kindlasti viimast välja ei pane.»

Viimati võistlesid rallimehed märtsi keskel Mehhikos. Mõnda aega tagasi testis Tänak Lõuna-Eestis Hyundai R5 masinat, kuid õiget tunnetust veel pole.

«Õnneks sain R5-ga natuke sõita, nii et olen kiirusega veidi harjunud. Aga paus oli pikk, nii et legendi ja rütmi tuleb veel otsida. Keskendumine peab olema paigas,» selgitas ta. 

Tänakult uuriti lisaks, et kas Soomes on parem sõita Hyundai või Toyotaga, kuhu ta kaks aastat kuulus. «Arvate tõesti, et vastan sellele?» sõnas Tänak ning lisas: «Igal autol on omad iseloomujooned. Töötame praegu selle masinaga, et teisi edestada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles