38-aastane Eesti korvpallikoondislane teeb tipptasemel vähemalt ühe hooaja veel

Henry Lääne
Copy
Eesti naiskond mullu Euroopa mängude 3x3 korvpalli autasustamistseremoonial, kus võideti hõbemedal: Kadri-Ann Lass (vasakult), Annika Köster, Merike Anderson, Janne Pulk.
Eesti naiskond mullu Euroopa mängude 3x3 korvpalli autasustamistseremoonial, kus võideti hõbemedal: Kadri-Ann Lass (vasakult), Annika Köster, Merike Anderson, Janne Pulk. Foto: minsk2019.by

25. detsembril 39. sünnipäeva tähistav Merike Anderson on pikalt kuulunud Eesti naiskorvpallurite ladvikusse ning on välismaal teinud kõrgel tasemel edukat karjääri. 181 cm pikkune mängija jätkab profitasemel kindlasti ka järgmisel hooajal.

Eesti korvpalli 100. aastapäeva puhul ilmunud loos küsiti Andersonilt, kas ta punnitab tippkorvpalli veel vähemalt ühe hooaja, et püüda võimalust pääseda 3x3 korvpallis järgmisele suvele lükatud Tokyo suveolümpiale.

«Ma ei punnita üldse. Mul on endiselt motivatsiooni. Kui hooaeg algas ja sain mullu novembris olümpiavariandist teada, siis mõtlesin, et nii vinge. Hakkan karjääri lõpetama ja mul on veel selline võimalus midagi saavutada.

See oli emotsionaalselt väga tugev laks. Aga ma ei jätka mitte olümpiaturniiri pärast, vaid olen endiselt motiveeritud ja tahan korvpalli mängida. Ptüi-ptüi-ptüi, hetkel on keha ka väga tibens-tobens. Olen oma karjääri üle õnnelik, sest mul pole olnud suuri vigastusi, mille tõttu oleks pidanud hooaja vahele jätma või midagi sellist,» rääkis Anderson.

Anderson on Eesti, Läti, Soome, Bulgaaria ja Belgia meistriks. Samuti on tema auhinnakapis Euroopa tugevuselt teise klubisarja EuroCupi hõbemedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles