Bryanti ja teiste surmaga lõppenud kopterilennu osas tehti eelneval õhtul muudatus

Postimees Sport
Copy
Kobe Bryant mängis kogu karjääri Los Angeles Lakersis.
Kobe Bryant mängis kogu karjääri Los Angeles Lakersis. Foto: KEVORK DJANSEZIAN/AFP

Viiekordse korvpalliliiga NBA tšempioni Kobe Bryanti surmaga lõppenud lend nihutati legendi palvel tunni võrra varasemaks.

Nõnda ütles Bryanti assistent Crate Brady, kelle sõnul pidi lend algselt väljuma 9.45 hommikul, kuid eelneval õhtul soovis kunagine korvpallur algusaja nihutamist, vahendab Yahoo.

Muudatus sai Brady väitel tehtud, sest Bryant soovis enne oma tiimi mängu tüdrukute korvpalliturniiril näha ka üht teist kohtumist. Assistent lisas, et kehva ilma tõttu lükkus lend 15 minutit hiljem ja õhku tõusti kell 9.

Kohe pärast jaanuari lõpus toimunud tragöödiat peeti põhjuseks nigelat ilma. Uusi fakte tuleb ilumb aga üha enam päevavalgele, viimase info kohaselt oli kopteripiloot Ara Zobayan vahetult enne õnnetust suures segaduses.

Värske raporti kohaselt andis juht raadio teel täiesti valet infot. Zobayani sõnutsi tõusti üha kõrgemale, pilvedest kõrgemale ehk umbes 1200 m kõrgusele, et pääseda udust. Tegelikult langes kopter sel ajal aga pidevalt madalamale. 

«Piloot eksis kehvas nähtavuses nii kõrguse hindamise kui ka kaldenurgaga. Viimase infona teatas ta, et nad tõusevad 1220 m peale,» vahendab AP.

Lennundusohutusnõustaja John Coxi sõnul kaldus kopteri ebakorrektne lennutrajektoori tõttu liialt külili, kriisu langes ja nõnda õnnetus tõenäoliselt juhtuski. «Zobayan pole esimene piloot, kes seda koges. See on üsna sage probleem,» märkis Cox. 

Tõsi, 1700-leheküljelisest raportis pole veel 100-protsendiliselt õnnetuse põhjus välja koorunud. Küll aga on selge, et kopteri mootorid töötasid korralikud. 

Lisaks endisele korvpallitähele Bryantile ja tema 13-aastasele tütar Giannale hukkusid 26. jaanuaril Orange Coasti ülikooli korvpallimeeskonna peatreener John Altobelli, tema naine Keri ning nende tütar Alyssa, Gianna treener Christina Mauser, Sarah Chester tema tütar Payton ning kogenud piloot Zobayan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles