VIDEO ⟩ Skoorimasin Haaland lõpetas briljantse rünnaku ning vedas Dortmundi teiseks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Erling Braut Haaland (tiimikaaslase haardes) on hoos ka koroonakriisi järel.
Erling Braut Haaland (tiimikaaslase haardes) on hoos ka koroonakriisi järel. Foto: Kevin Voigt / Kevin Voigt/Jan Huebner/Pool

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas peeti täna eelviimase vooru kohtumised. Dortmund kindlustas 2:0 võiduga Leipzigi üle teise koha. 

Juba teisipäevaks oli selge, et kaheksandat korda järjest kroonitakse tšempioniks Müncheni Bayern. Küll aga oli Leipzigil väike lootus teisel kohal püsinud Dortmundi püüda, kuid selleks tulnuks täna koduplatsil konkurendid alistada.

Võidu noppisid siiski külalised. Kohtumise esimene värav sündis 30. minutil, mil Dortmundi suurepärasele kontrarünnakule pani punkti Erling Braut Haaland. Kolmandal üleminutil lõi sama mees veel ühe.

19-aastane norralane liitus Dortmundiga tänavuse aasta alguses. Seni on ta klubi eest pidanud Saksamaa kõrgliigas 14 mängu, löönud 13 väravat ja andnud kolm resultatiivset söötu. Lisaks on Haalandil kahest Meistrite liiga matšist kirjas kaks tabamust.

Hooaega Salzburgis alustanud ründeässa kogu 2019/20 hooaja saldo on 39 mänguga 44 tabamust. 

Kahe Saksamaa gigandi seljataga käib aga tihe võitlus. Kahele Meistrite liiga kohale on võimalik jõuda kolmel tiimil. Viimase vooru eel on Leipzigil 63, Mönchengladbachi Borussial 62 ja Leverkuseni Bayeril 60 punkti. 

Vaatamata 30. meistritiitli kindlustamisele Bayern latti alla ei lasknud. Koduplatsil saadi 3:1 jagu Freiburgist, kahel korral oli täpne Robert Lewandowski. Ühtlasi purustas poolakas Bundesliga rekordi: temast sai 32 tabamusega ühe hooaja jooksul enim skoorinud välismängija. 

Tabeliseis: 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles