Koondislaste kukutaja: suure kella külge võitu ei pane, aga tögamiseks ikka paras

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Märt Tammearu (paremal) koos tiimikaaslaste Mihkel Tanila (vasakult), Stefan Kaibald, Hergo Hansman ja Siim Tammearu.
Märt Tammearu (paremal) koos tiimikaaslaste Mihkel Tanila (vasakult), Stefan Kaibald, Hergo Hansman ja Siim Tammearu. Foto: Mihkel Maripuu

Optibeti 4x4 rannavõrkpalli Eesti meistrivõistlustel pälvis parima mängija auhinna Tartu Bigbanki pallur Märt Tammearu, kes tüüris oma meeskonna ka kuldmedalitele. See polnud aga esimene medal, mis ta sel nädalavahetusel teenis.

Nimelt lõpetas Tammearu laupäeval hõbemedaliga keskkooli, millele täna siis Kakumäe rannas kuldse rannavolle autasu kõrvale lisas. «Topelt põhjust tähistamiseks,» sõnas ka päevakangelane pärast finaalmatši. 

Kuigi paljud pidasid turniiri favoriitideks Eesti saalikoondilaste ühisvõistkonda, siis esikohaduellis tuli rahvusesinduse palluritel tunnistada Tartu Bigbanki paremust. Koondise üks liidreid Robert Täht sõnas, et Tartu suutis liival paremini hakkama saada, kuna on tänavu rohkem rannavollet harjutanud. Tammearu nõustus selle väitega, kuigi tõi välja, et ka osad koondislased – Kristo Kollo ja Oliver Venno – osalesid möödunud nädalavahetusel Rakveres toiminud rannavolle karikasarja avaetapil. 

«Eks seal tõtt ole. Robil [Tähe hüüdnimi - K.J.] pole kindlasti lihtne saalist otse liival tulla. Olen isegi seda teinud korduvalt ja esimene kord pole kunagi tore, sest asjad ei tule siis välja. Selles mõttes oli meil kindlasti täna väike eelis,» sõnas Tammearu. 

Kuigi tänane 4x4 lahendus polnud päris tavapärane rannavõrkpall oli see pärnaka sõnul originaalile päris lähedal. Seda vaatamata asjaolule, et reeglid olid saali omad. «Pigem oli see rannavõrkpall ikkagi. Juba seepärast, et see toimus liival. Siin on kogu hüppamine täiesti teine ja pole päris nii, et tuled saali põrandalt ja hakkad täiega paugutama. Siin tuleb ikkagi ka mõelda ja tehniline pool on tähtsam,» leidis Tammearu. 

Kas see, et esikohamatšis koondislastele kott pähe tõmmati, muudab kuldmedali veelgi magusamaks? «Midagi see ikka näitab. Ma ei tea, kas suure kella külge tasub seda panna, aga tögamiseks ikka paras. Tuju on ikkagi väga hea,» sõnas Tammearu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles