Lewandowski kirjutas rasvaselt enda nime Saksamaa kõrgliiga ajalukku

Karl-Joosep Küngas
Copy
Müncheni Bayerni tähtmängija Robert Lewandowski.
Müncheni Bayerni tähtmängija Robert Lewandowski. Foto: Stefan Matzke/Stefan Matzke / sampics /Chai/ Pool

Saksamaal juba kaheksanda järjestikulise meistritiitli kindlustanud Müncheni Bayern jätkas võimsalt ka eelviimases voorus, kus alistati 3:1 tulemusega Freiburg. Päevakangelaseks tõusis Poola tähtmängija Robert Lewandowski, kes võttis endale järjekordse Bundesliga rekordi.

Freiburgi vastu kaks tabamust kirja saanud Lewandowski on tänavu Saksamaa kõrgliigas löönud koguni 33 väravat ning sellega võttis ta endale enim ühe hooaja jooksul skoorinud välismaalase tiitli. Varasemalt hoidis antud tähist enda käes Pierre-Emerick Aubameyang, kes Dortmundi Borussia rivistuses 2016/17 hooajal kõmmutas 31 väravat.

Läbi aegade rekordist jääb Lewandowski siiski väga kaugele. Seda hoiab endiselt enda käes legendaarne Gerd Müller, kes 1971/72 hooajal kostitas vastaseid lausa 40 väravaga. 

See tähendab, et Lewandowski vajaks viimases voorus Wolfsburgi vastu koguni seitset tabamust. Tegemist on ilmselgelt võimatu ülesandega isegi sellise suurusjärgu tähe jaoks nagu Lewandowski.

31-aastane poolakas on tänavu tõusnud kõigi aegade Bundesliga skoorijate edetabelis kolmandale kohale ja tema eest leiab ainult Mülleri ja Klaus Fischeri. Kui Müllerini on veel minna 130 väravat, siis Fischerist võib Lewandowski mööduda juba järgmisel hooajal, kuna neid lahutab ainult 33 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles