Kati Tolmoff aitas koduklubi Taani sulgpallimeistriks

Ville Arike
, reporter
Copy
Taani meistriks kroonitud Skovshovedi võistkond. Esireas paremalt teine on Kati Tolmoff.
Taani meistriks kroonitud Skovshovedi võistkond. Esireas paremalt teine on Kati Tolmoff. Foto: badminton.dk

Kauaaegne Eesti esireket Kati Tolmoff aitas koduklubil Skovshovedil tulla Euroopa tugevaima liiga Taani võistkondlikuks meistriks. Seejuures tõi Tolmoff finaalmatšis kaks võidupunkti!

Final Fouri formaadis peetud võistlusel alistati poolfinaalis Solrød Strand mängudega 5:4 ning finaalis Værløse koguni 5:1. Esmalt alistas Tolmoff koos Carsten Mogenseniga segapaarismängus Andreas Søndergaard ja Julie Finne-Ipsen 21:15, 21:11. Pärast ühemängulist pausi astus Tolmoff väljakule teiste reketite naisüksikmängus ning sai 21:15, 21:18 jagu Taani koondislasest Sofie Holmboe Dahlist.

Sellega aitas ta Skovshovedi 3:1 juhtima, kaks järgnenud meeste üksikmängu läksid samuti edukalt ning üldeduks vajalikud viis võidupunkti olidki käes. Skovshoved on viimase nelja aasta jooksul tulnud meistriks kolmel korral, Tolmoff liitus võistkonnaga hiljuti.

Tolmoff on kahel korral teatanud rahvusvahelise karjääri lõpetamisest: esimest korda 2009. aastal rahapuuduse tõttu. Vahepeal kaks last sünnitanuna naasis ta areenile aastal 2014 sooviga veel korra võistelda olümpiamängudel. Rio mängud tõidki kaks aastat hiljem 14. koha. Seejärel hoidis Taanis elav Tolmoff koduklubis mängides vormis ning nagu näha, suudab veel 36-aastasena edukalt esineda.

Aastatel 2000-2016 tuli Tolmoff 13 korral Eesti üksikmängumeistriks. Eesti koondist esindas ta aastatel 1999-2009 ja 2014-2016. Rahvusvahelist come-back'i ta ei plaani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles