Venemaa esimene NBA meister karjääri lõpetamisele ei mõtle (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Timofei Mozgov paremal koos Alexei Švediga.
Timofei Mozgov paremal koos Alexei Švediga. Foto: Vid Ponikvar/Sportida/SIPA/Vid Ponikvar/Sportida/SIPA

Venemaa korvpallikoondislane Timofey Mozgov käis äsja põlveoperatsioonil, et viimaks vabaneda probleemidest, mis lõpetasid tema karjääri unistuste liigas NBA.

Eelmisel suvel Moskva oblasti Himki meeskonnaga liitunud 33-aastane Mozgov ei jõudnudki tänavu korvpalliväljakutele, sest maadles pikalt põlve muredega. Selle tõttu tuli tal ka NBAst lahkuda, kuna mängida enam nõnda intensiivselt ja kõrgel tasemel ei kannatanud. Nüüd otsustas viimaks 216 cm pikkune vägilane operatsiooni kasuks ja agendi sõnul läks kõik planeeritult.

«Operatsioon möödus veatult ja Timofey tunneb ennast hästi. Seda, kui kaua läheb aega taastumiseks on hetkel väga raske öelda, kuna tal pole veel õmblusedki eemaldatud,» sõnas agent Maxim Šarifjanov, kes kinnitas, et Mozgovi lähiaja suurim eesmärk on Venemaa koondise aitamine Tokyo olümpiamängudele.

2010. aastal NBAsse läinud Mozgovi karjääri suurim saavutus on kindlasti 2016. aastal võidetud NBA meistritiitel Cleveland Cavaliersi rivistuses. See tegi temast esimese venelase, kes säärase autasu võitnud. Mozgov jagab seda tiitlit koos Šaša Kauniga. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles