Kalev/Cramo soovis liituda Euroopa tugevuselt teise klubisarjaga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kalev/Cramo on viimastel aastatel eelistanud eurosarjale VTB Ühisliigat.
Kalev/Cramo on viimastel aastatel eelistanud eurosarjale VTB Ühisliigat. Foto: Madis Veltman

Mullu oli Eesti korvpalli lipulaeval Roberts Štelmahersi käe all üks klubi ajaloo ilusamaid hooaegu. VTB Ühisliigas hoiti viiendat kohta ja teist aastat järjest play-off’i jõudmine paistis täiesti reaalne.

«Võib-olla oleksime isegi [Donaldas] Kairyse tulemuse üle teinud, vähemalt tiimi sees tundus nii. Väga head olid väljavaated ka Eesti-Läti liigas,» arutles värskelt Kalev/Cramo mänedžeriks edutatud Ramo Kask.

Ta tunnistas, et hooaja enneaegne lõppemine oli valus hoop, kuid vaikselt saadakse tagasi reele. Praegu veel peale kontoritöötajate ühtegi lepingut pole, ent lähiajal võiks saabuda esimesed uudised.

«Seis on okei,» ütles Kask. «Kõikidest sponsoritest pole veel ülevaadet, seega puudub tervik. Praegu käivad läbirääkimised peatreeneriga. Meil on tules kaks rauda. Kui läheb hästi, siis saame varsti nime välja hõigata. Seejärel saab meeskonda edasi ehitada ja saame turust parema pildi.»

Klubi seda küll ametlikult ei kinnitanud, ent kuulduste järgi jahitakse tiimi etteotsa taas Štelmahersit. Lätlase vastu tuntakse huvi ka Venemaalt, kuid midagi kindlat veel pole.

Kuigi vundamendi valamine alles käib, on kindel, et Kalev/Cramo osaleb peale Eesti-Läti sarja ka Ühisliigas. «Saime nendega diilile, nad ootasid meid väga tagasi. Tahetakse hoida rahvusvahelisust. Valgevene ja Poola tiimid jätkavad samuti,» sõnas Kask.

Maad kuulati ka Euroopa tugevuselt teisest klubisarjast EuroCupist. «Oli plaan natuke kõrgemalt alustada, aga meile ei tuldud vastu. Sealt tulnuks ainult kulu, isegi auhinnaraha poleks vist olnud. Alguses tuleb 15 000 eurot sisse panna. See ei mänginud välja,» nentis mänedžer.

Rahvusvahelise väljundi tõttu on Kalev/Cramo ainuke Eesti võistkond, kes kodusel tandril mänge juurde ei soovi. Kase sõnutsi kaalutakse tõsiselt, kas karikavõistlustel lüüakse kaasa. Oleneb sellest, millal matšid toimuvad. Veidi selgust peaks tooma juuli keskel toimuv Ühisliiga koosolek.

Kalev/Cramo on EuroCup´il mänginud kahel hooajal (2007/08 ja 2013/14), mõlemal puhul teeniti algrupiturniiril kolm võitu ja seitse kaotust. Muide, esimesest tretist jäi Kristjan Kangur silma Villeurbanne ASVEL-ile, kellega ta 2009. aastal ka liitus. 

Teiste Eesti korvpalliklubide olukorrast saab lugeda siit! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles