Djokovic ei rutanud koroonaproovi andma, kuna ei tundnud ühtegi sümptomit

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: Reuters/ScanPix

Eile sai avalikuks, et Novak Djokovici korraldatud turniirist osa võtnud Bulgaaria tennisist Grigor Dimitrov (ATP 19.) andis positiivse koroonaproovi. Bulgaarlane andis sellest ise teada ning kutsus teisigi turniiril osalenuid ennast viirushaiguse vastu testima.

«Andsin Monacos positiivse COVID-19 testi. Tahan olla kindel, et kõik kes minuga kokku puutusid, laseks ennast testida ja võtaksid tarvitusele vajalikud ettevaatusabinõud,» kirjutas Dimitrov sotsiaalmeediasse. Djokovici jaoks oli see esiti aga kui haneselga vesi. 

Nimelt keeldus maailma esireket Horvaatias Zadaris, kus turniir toimus, koroonaproovi andmast, kuna ei tundnud ühtegi sümptomit. Tagasi kodumaale jõudes kavatseb serblane siiski oma ihuarsti ja epidemioloogiga nõu pidada.

Djokovici antipaatia raviprotseduuride vastu pole suures plaanis midagi uut. Veebruaris võttis ta samamoodi koroonaviiruse teemal sõna ning avaldas lootust, et viirushaigust kaob maailmast niisama, sest siis ei pea temasugused seisma valiku ees: kas vaktsineerida või mitte.  

«Ma isiklikult ei poolda vaktsineerimist ja ma ei tahaks kedagi kohustada seda tegema selleks, et saaks reisida,» rääkis ta siis. «Mis juhtub, kui see muutub kohustuslikuks? Pean siis otsustama. Mul on ses osas oma arvamus ja ma ei tea, kas see võib muutuda.» rääkis Djokovic, kes võitis tänavuse esimese suurturniiri, Austraalia lahtised meistrivõistlused jaanuaris.

Djokovici treener Goran Ivaniševis andis väidetavalt kolm päeva tagasi koronnatesti, mis osutus negatiivseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles