Koroonaviirus tennisemaailmas: teine Djokovici turniiril osalenud pallur andis positiivse proovi

Toimetas Christopher Krutto
Copy
Borna Coric.
Borna Coric. Foto: ANTONIO BRONIC/REUTERS

Eile andis Bulgaaria tennisist Grigor Dimitrov (ATP 19.) teada, et on andnud positiivse koroonatesti. Täna tuli samasuguse uudisega välja horvaat Borna Coric (ATP 33.)

Mõlemad tennisist võtsid osa maailma esireketi Novak Djokovici korraldatud Aadria tenniseturniiri Zadari osavõistluselt. Täna oleks finaalis pidanud vastamisi minema Djokovic ja Andrei Rublev (ATP 14.), kuid pärast Dimitrovi positiivset testi otsustati see ära jätta.

Coric postitas sotsiaalmeediasse postituse, kus vabandas põhjustatud kahju eest. «Ma soovin kõiki teavitada, et andsin positiivse koroonaproovi. Kõik, kes minuga viimastel päevadel kokku on puutunud, peaksid laskma ennast testida. Ma vabandan kahju eest, mida võisin põhjustada. Mu enesetunne on hea ja sümptomid puuduvad. Püsige kõik terved.»

Aadria tuuri korraldajad ütlesid pressiteates, et on järginud kõiki nõudeid. «Oleme terve aja järginud epidemioloogilisi nõudeid. Mitte ühelgi Grigoriga kokkupuutes inimesel ei olnud ühtegi sümptomit. Suhtleme tihedalt terviseametnikega, et kõik Dimitroviga kokku puutunud inimesed saaksid täna testi anda.»

Serbia ja Horvaatia on viimastel nädalatel koroonaviiruse piiranguid leevendanud ja seetõttu ei pidanud sportlased Aadria turniiri esimesel kahel osavõistlusel jälgima sotsiaalse distantseerumise nõudeid. Mängijad olid turniiri ajal tihedas kontaktis ja tihti surusid pärast mänge ka käsi.

Turniiri kolmas osavõistlus Montenegros tühistati juba varasemalt koroonaviiruse hirmu tõttu ja ilmselt jäetakse nüüd ära ka juuli alguses toimuma pidanud Banja Lukaosavõistlus.

Djokovici vend ja Aadria turniiri direktor Djordje lubas, et kõik Dimitroviga kontaktis olnud inimesed saavad tänase päeva jooksul testitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles