Mikkelsen WRC karjäärist: ma ei anna mitte mingil juhul alla

Toimetas Christopher Krutto
Copy
Andreas Mikkelsen.
Andreas Mikkelsen. Foto: LAVadinho / imago images / PanoramiC

Norra ralliäss Andreas Mikkelsen jäi tänavuseks hooajaks WRC sarjast välja, kuid on valmis enda raha eest võistlustulle naasma.

30-aastane Mikkelsen jäi pärast eelmise hooaja lõppu ilma kohast Hyundai rallitiimis ja ootab hetkel õiget momenti, millal uuesti Autoralli MM-karuselli naasta. 

«Ma ei anna mitte mingil juhult alla,» ütlesin norralane Dirtfishile. «Ma tahan sarja naasta. Viimased paar aastat Hyundais olid nii tulemuste kui ka auto suhtes keerulised. Aga ma tean, et suudan endiselt kiire olla ja mul on veel sarjale kõvasti pakkuda.»

Mikkelsen teab, et kohtade vähesuse tõttu ei ole praegu sarja naasta, kuid korralik rahaline toetus peaks sellele abiks olema. «Mul on raha, mida karjääri investeerida.     Aga ma ei maksa sõitmise eest, mis kuskile ei vii. Ma olen valmis investeerima, kui mul on seal meeskonnas tulevikku. Praegu ei ole kerge autosid rentida ja pean ilmselt ootama järgmise aastani.»

Mikkelseni jaoks ei möödunud Hyundai periood kergelt ja kahe hooajaga õnnestus tal korjata seal vaid 3 poodiumikohta. «On väga selge, et Hyundai auto on ehitatud Thierry Neuville’i järgi. Minu jaoks oli sellega keeruline sõita, eriti asfaldil. Ma lohutan ennast sellega, et omandasin sõidustiili Sebastien Ogierilt, kes omakorda võttis selle üle Sebastien Loebilt. Ja Loeb jäi ka alguses Hyundaiga asfaldil hätta. 

Andke mulle auto, mis sõidab hästi ja olen tagasi tipus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles