Postimehe taskuringhääling «Kehakultuur» vaatas ette järgmisel nädalal Austrias algavale vormel 1 hooajale. Saadet vedasid Postimehe spordižurnalistid Henry Lääne ja Karl Juhkami, kes kutsusid endale külla aastaid Eestis vormeliülekandeid kommenteerinud Tarmo Klaari.

Käesoleval hooajal on selged kaheksa esimest etappi, mis on reeglite järgi vähim arv võistlusi, millega saab välja kuulutada tšempioni. Koroonakriisist tingituna ja viiruse võimaliku teise laine tõttu pole seega võimatu, et hooaeg lõpeb juba 6. septembril Itaalias Monzas.

Vesi on sogane ka sõitjate turul. Näiteks on järgmiseks hooajaks lepinguta neljakordne F1-tšempion Sebastian Vettel, keda asendab Ferraris Carlos Sainz juunior. Klaari sõnul pole teps mitte võimatu, et sakslase hooaeg kujuneb selliseks nagu Kimi Räikkönenil 2008. aasta, kus soomlane sattus teadliku sabotaaži ohvriks.

Põgusalt hüpati ka e-spordi rüppe ja arutati, kas virtuaalmaailmas näidatud teod võiksid kuidagi ka päriselus sõitjate hinnalipikuid mõjutada?

Ja loomulikult tuli «Kehakultuuris» juttu ka F1-sarja tulevikust. Tehnilised uuendused lükati koroonakriisi tõttu küll aasta võrra edasi, kuid tiimide kululagi tuuakse 2021. aastal siiski areenile. Tõsi, too limiit ei puuduta kõike, mida tiimil on vormel 1 sarjas kihutamiseks vaja. 

Kommentaarid
Copy