Läti korvpallitäht otsustas NBA hooaja jätkamisest loobuda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Davis Bertans (vasakul) saab nüüd kaasaelada kaasmaalasele Kristaps Porzingisele (paremal), kes jahib Dallasega meistritiitlit.
Davis Bertans (vasakul) saab nüüd kaasaelada kaasmaalasele Kristaps Porzingisele (paremal), kes jahib Dallasega meistritiitlit. Foto: Kevin Jairaj/USA Today Sports

Suvel vabaagentiks saav Washington Wizardsi ääremängija Davis Bertans otsustas kasutada võimalust loobuda hooaja jätkamisest, kuna see võib tema tervisele kahjulik olla.

27-aastane Bertans tegi tänavu NBAs oma karjääri parima hooaja. Tema arvele jäi 29,3 minuti jooksul karjääri parimad 15,9 punkti. Lisaks oli tema kaugvisete tabavus koguni 42,4%. See teeb temast NBA ühe parema vahetusmängija ja ta kandideeribki vastava autasu peale. 

Lätlase loobumine on ka üsna mõistetav, sest ta teenib suvel eeldatavasti oma karjääri esimese mitmeaastase lepingu, mis toob talle ka rahaliselt kõvasti sisse. Wizardsi juhtkond nõustub täielikult lätlasega ja soovib teda ka suvel enda ridades säilitada.

See, et Bertans nõnda hästi on arenenud, on tegelikult päris üllatav. Läti korvpallikoondise tähtmängijat on varasemalt kahel korral tabanud raske põlvevigastus. Nii 2013. aastal Belgradi Partizanis mängides kui ka 2015. aastal Baskonia ridades olles purunesid tema parema põlve sidemed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles