Manchester Unitedi legend soovitab David de Geal kõike nullist alustada

Karl-Joosep Küngas
Copy
David de Gea.
David de Gea. Foto: Martin Rickett/PA

Veel mõned aastad tagasi maailma parimaks väravavahiks peetud Manchester Unitedi tähtmängija David de Gea on teinud viimastel aastatel väga palju praaki ja Inglismaa jalgpallilegend Gary Neville soovitab mehel kõike täitsa nullist alustada.

Viimane eksimus tuli de Geal sisse kohtumises Tottenham Hotspuriga. Hispaania koondise esiväravavaht tõrjus Steven Bergwijni löögi otse omaväravaks ning puurilukk sai kõvasti kriitikat. 

Endine Manchester Unitedi tähtmängija Roy Keane sõnas koheselt, et tal on juba kõrini kõikidest de Gea eksimustest. Kuigi Unitedi peatreener Ole Gunnar Solskjaer kaitses väravavahti, siis tegi ka tema vihje, et ehk peaks peagi akadeemia kasvandik Dean Hendersonile võimaluse andma nii klubis kui ka koondises.

Inglismaa kõrgliiga statistika pole ka de Geale armuline, sest viimase kahe hooaja jooksul on ta teinud koguni kaheksa prohmakat, mis vastastele värava kinkinud. Tegemist on Premier League'i kõige halvema näitajaga. 

«Ta peab kõige nullist alustama. Ta oli veel mõned aastad tagasi mängija, kellele United võis igal päeval loota, kuid viimased neli aastat pole enam sellisel tasemel olnud,» sõnas Gary Neville. «Kui vorm langeb mõneks kuuks, siis pole sellest midagi hullu, aga temaga on mured olnud juba kauem. Vead võivadki regulaarselt sisse lipsata ja seda peab kiiresti parandama.»

Manchester United on liigatabelis viiendal positsioonil 46 punktiga. Meistrite liigasse viiv neljas koht, mida hoiab enda käes Londoni Chelsea asub nendest viie punkti kaugusel. Järgmisena läheb United kolmapäeval vastamisi nendest kaks punkti vähem teeninud Sheffield Unitediga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles