Tommi Mäkineni rallifirma teenis miljonitesse ulatuva kasumi

Postimees Sport
Copy
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: Sander Ilvest

Peamiselt Toyota rallitiimi WRC-programmi igapäevaelu eest hoolitsev Tommi Mäkinen Racing Oy teenis 2019. aastal pärast maksude maha arvestamist 2,8 miljonit eurot, kirjutab Iltalehti.

Väljaande sõnul oli neljakordse autoralli maailmameistri firma käive mullu 47,3 miljonit ning ehkki majandustulemused olid tunamullusest (käive peaaegu 60 miljonit ja kasum enne makse veidi alla 4,5) kehvamad, läks ettevõttel siiski hästi.

Tommi Mäkinen Racing Oy on viimastel aastatel plahvatuslikult kasvanud ning näiteks 2015. aastal oli firma käive 3,9 miljonit eurot. Arengule on kõvasti kaasa aidanud Toyota naasmine MM-sarja, mis sai teoks 2017. aastal. Muide, sel samal aastal oli firma käive suisa 67 miljonit ja kasum enne makse 8,6 miljonit.

Soomlasest rallilegend omab endanimelisest ettevõttest 75 protsenti, ülejäänud neljandik kuulub tema kahele pojale. Firma juhatus otsustas tänavu, et nad jagavad dividendidena 1,25 miljonit eurot.

Käesoleva aasta majandustulemused on ettevõttele kindlasti mullusest kehvemad, kuna koroonakriisi tõttu on MM-sarjas ehk nende peamises tuluallikas sõidetud vaid kolm etappi. Kui palju veel sõidetakse, saab selgeks juunikuuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles