Soome spordikuulsus: kui jätaksime oma Eesti mõisa kaheks nädalaks tühjaks, teeksid vargad puhta vuugi

Henry Lääne
, reporter
Copy
Kalle Palander Ontika mõisas.
Kalle Palander Ontika mõisas. Foto: Eero Vabamaegi

Endine tippmäesuusataja Kalle Palander elab koos abikaasa Riina-Maijaga peamiselt Eestis Ontika mõisas. Slaalomi maailmameister ütles Iltalehtile, et mõisa tuleb valvata, muidu varastatakse see tühjaks.

Ontika asub Soome lahe kaldal ning Ida-Virumaa küla on pealinnast Tallinnast umbes 160 km kaugusel. Maakonna suurima linna Narvani on 60 km.

«Narvas on väga suur probleem narkootikumidega. Oleme sellest üsna kaugel, aga kui jätaksime mõisa kaheks nädalaks tühjaks, tehtaks siin puhas vuuk. Meil on turvakaamerad ja neli koera,» rääkis Kalle Palander.

12 hektaril laiutav mõisamaa läks soomlasele maksma umbes 300 000 eurot. «Algselt mõtlesime, et tegu on suvituskohaga, kus saame aeg-ajalt käia. See polnud mõeldud majutusasutusena,» lisas ta. Ontika mõisas on praegu 17 numbrituba.

Kalle ja Riina-Maija Palanderiga koos elavad praegu Ontikal ka nende kolm ühist last: 2007. aastal sündinud tütar Sofia ja 2012. aastal sündinud kaksikud Mona-Lisa ja Romeo.

Kui eelmisel aastal õppisid võsukesed ühes Soome koolis ja elasid oma kodumaal, siis tänavu osaleti kaugõppes. Riina-Maija räägib, et Eesti lapsed on Soome omadest viisakamad.

«Olin üsna ebakindel, kui läksin kaksikutega Soome. Seal polnud distsipliini ja lastel pole kombeid. Romeo on tundliku iseloomuga poiss, kes tahab kõigile meeldida, aga tema kallal kasutati vägivalda. Eesti lastel on kord majas, nad mängivad ja suruvad kätt,» kiitis naine.

Lisaks Ontikale on Palanderidel kinnisvara ka Soomes ja Prantsusmaal. Muide, viimases elatakse lähestikku vormel 1 tšempioni Mika Häkkineniga. Viimasel aastal on aga Ontika olnud Palanderide kodu number üks.

Tõsi, koroonakriisi põhjustatud masu tõttu pole Kalle Palander kindel, kas tal õnnestub kinnisvarast kinni hoida või tuleb millestki loobuda. «Mulle meeldiks olla Tornios (tema sünnilinn) ja Prantsusmaa pole samuti paha. Ontika on laste koolile mõeldes kõige kehvem,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles