Endist tippu süüdistatakse koletus teos: see vaatepilt ei lähe mul kunagi meelest!

Henry Lääne
, reporter
Copy
Lance Armstrong (vasakul) ja Johan Bruyneel.
Lance Armstrong (vasakul) ja Johan Bruyneel. Foto: Alessandro Trovati / AP

Endine Belgia rattur ja tiimipealik Johan Bruyneel süüdistab endist konkurenti koletus teos: prantslane Marc Madiot' süstis tema sõnul ühe võidusõidu ajal dopingut.

Bruyneeli ajab närvi, et rattaspordis on kõrgetel kohtadel inimesi, kes kritiseerivad dopingu tarvitamist, kuid on seda ise kunagi kasutanud. Ta tõi näite Madiot'st, kes on Prantsusmaa grupisõidu meister ja võitnud kaks ülimainekat Pariis-Roubaix' ühepäevasõitu.

«Sõitsin esimest korda välismaal velotuuri, kui olin teist aastat elukutseline. Olin esimestest palju maha jäänud, kuid andsin endast kõik, et finišisse jõuda.

Toona anti ratturitest, kes lähevad dopingukontrolli, teada etapi ajal. Madiot läks oma võistkonna auto juurde, kuulis, et teda ei taheta testida, keeras käise üles ja pani süstla kätte. Ma ei unusta seda vaatepilti kunagi,» ütles tänaseks 55-aastane Bruyneel.

Belglane võitis sportlasena kaks etappi Tour de France'il ning ühe etapi Vuelta a Espanal. Tiimiliidrina võitis ta Tour'i üldarvestuse kaheksa korda, millest seitse tulid Lance Armstrongiga. Hiljem selgus muidugi, et ameeriklane on dopingupetis ning tema skeemi oli kaasatud ka Bruyneel. Seetõttu määrati talle tunamullu eluaegne tegutsemiskeeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles