Euroopa legendaarsemaid juhendajaid võtab aja maha

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Zeljko Obradovic.
Zeljko Obradovic. Foto: AP/Scanpix

Viimasel viiel hooajal korvpalli Euroliigas Final four'i jõudnud Fenerbahce meeskond peab sügisest alates hakkama saama senise peatreeneri Željko Obradovicita. 

Türgi suurklubi andis teada, et Euroopa korvpalli üks legendaarsemaid juhendajaid kavatseb võtta aastaks aja maha. «Tegemist on mu karjääri ühe raskeima otsusega, kuid koos perega oleme otsustanud, et ma võtan treeneritööst aastase puhkepausi,» sõnas üheksal korral treenerina Euroliiga võitjaks tulnud Obradovic ametlikus teates. 

Fenerbache klubi juhid on siiski optimistlikud, et serblasest juhendaja naaseb pärast pausi – mida klubi kasutab ka enda rahakoti turgutamiseks – nende juurde. 

Obradovic sai Fenerbahce treeneriks 2013. aastal ning tuli pärast seda neljal korral Türgi meistriks ja kolmel korral riigi karikavõitja. Tema võimsaimad saavutused tulid aga Euroliigas, kus ta suutis klubi viiel aastal järjest Final four'i tüürida. Seda kõike kroonis mõistagi Euroliiga triumf 2016-17 hooajal. 

«Soovin tänada kõiki neid mängijaid, kellega mul õnnestus selle seitsmeaastase perioodi jooksul koos töötada. Nemad on selle kaadervärgi kõige tähtsamad lülid, kes tegelikult tulemusi tegid,» sõnas Obradovic. «Fenerbahce jaoks pole tegemist ajastu lõpuga, vaid uue algusega ja olen kindel, et fännid jäävad klubi selja taha.»

Tegemist pole esimese korraga, kui 60-aastane juhendaja aja maha võtab. Samamoodi talitas ta ka pärast 2012. aastal Ateena Panathinaikose eesotsast lahkumist, kui oli 13 aastaga saanud kaela viis Euroliiga võitjamedalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles