Endine mänedžer kritiseeris Schumacherit: see oli kõige lollim otsus, mis ta tegi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Mercedese aastad polnud Michael Schumacherile helged.
Mercedese aastad polnud Michael Schumacherile helged. Foto: AP/Scanpix

Kauane Michael Schumacheri mänedžer Willi Weber kritiseeris tugevalt oma hoolealuse kunagist otsust pärast puhkuseaastaid vormelikarusselli naasta.

Seitsmekordne maailmameister tõmbas esimest korda karjäärile joone alla 2006. aastal. Pärast seda töötas ta Ferraris nõuandjana, kuid neli aastat hiljem otsustas ta vormelikarussellile tagasi peale hüpata. Sedapuhku aga Mercedese roolis. 

«Kogu austuse juures tema vastu oli see kõige lollim otsus, mida ta saanuks teha. Ta ütles mulle, et tal on igav ning peab rajale naasma. Hoiatasin teda kohe, et sul on võimalik ainult kaotada,» meenutas Weber ammust tagust seika Motorsport-Totalile. 

«Ütlesin talle, et sa oled võitnud kõik, mis võimalik. Sul pole võimalik enam midagi võita, ainult kaotada. Sa oled aegade parim vormelipiloot ja seisad teistest kõrgemal. Nüüd sa tahad aga sellest lahti lasta. Paraku ta aga ei kuulanud mind,» sõnas Weber, kes loobus seetõttu ka sakslase esindamisest. 

Tagantjärele targana teame, et Weber oli see, kes tolles kahekõnes pikema kõrre tõmbas. Schumacher ei rääkinud kolme Mercedeses veedetud aasta jooksul pea kordagi kõrgemate kohtade jagamisel kaasa, vaid korra – 2012. aasta Euroopa GP-l – õnnestus tal veel poodiumile tõusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles