Üha enam NBA pallureid keeldub tänavu väljakule astumast

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Avery Bradley (keskel) jääb kõrvalvaatajaks, kui NBA hooaeg uuesti hoo sisse saab.
Avery Bradley (keskel) jääb kõrvalvaatajaks, kui NBA hooaeg uuesti hoo sisse saab. Foto: AP/Scanpix

Korvpalliliiga NBA liigub iga päevaga lähemale hooaja taaskäivitamisele, kuid paljud pallurid on juba praegu öelnud, et nemad ei kavatse tänavu enam korvpalliparketile astuda. 

Hiljuti andsid oma loobumisotsusest teada näiteks Washington Wizardsi lätlasest ääremängija David Bertans ja Portland Trail Blazersi mängumees Trevor Ariza. 

Suvel vabaagendiks saav Bertans tõi ametlikuks põhjenduseks asjaolu, et ta soovib vigastust välja ravida, Ariza seevastu rõhus lihtsalt isiklikule soovile veeta rohkem aega oma pojaga. Tegelikkuses räägitakse NBA-kuluaarides, et mõlema mehe otsuse taga on USAs (jätkuvalt kontrollimatult) möllav koroonaviirus. 

Oma tänavusest loobumisotsusest teada andnud veel ka Los Angeles Lakersi mängumees Avery Bradley ja naiste korvpalliliiga WNBA tähtmängija Jonquel Jones. «Tegemist oli minu karjääri ühe raskeima otsusega, kuid viiruse uut esiletõusu ja kõikvõimalikke tundmatuid arvestades ei tunneks ma ennast võisteldes mugavalt,» sõnas ta.

Liiga on varem avaldanud, et kõik mängijad on oma otsuses vabad ning ühtegi karistust neile ei järgne. 

Nii NBA kui ka WNBA sooviksid hooajaga ühele poole saada Florida Disneylandis. Esialgsete plaanides kohaselt tehtaks NBAs mängudega taas algust 31. juulil ning seda võrdlemisi keerulise süsteemi alusel. 

ESPNi teatel saaks 31. juulist alates Orlandos mängida 13 Lääne- ja 9 Idakonverentsi klubi. Esmalt peaks igaüks «põhiturniiri» - tundub, et jutumärgid on siis kohased! - lõpuni kaheksa kohtumist, seejärel tuleks vajadusel veel eraldi mängud viimaste play-off-kohtade selgitamiseks. NBA meister selguks hiljemalt 12. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles