Eesti soovib taliuniversiaadile saata läbi aegade suurima delegatsiooni

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Kelly Sildaru
Kelly Sildaru Foto: Lynn Pennington/ZUMAPRESS.com

XXX taliuniversiaad toimub 21.-31. jaanuar 2021 Luzernis (Šveits) ja selle lähiümbruses. 11 päeval võisteldakse kokku kümnel spordialal, neist kaheksal on Eesti sportlased üles antud.

Eesti Akadeemiline Spordiliit tegi arvulise ülesandmise spordialaliitude esitatud andmete põhjal ning selle alusel järgi oleks Eesti mäe-, laske- ja murdmaasuusatamises, iluuisutamises, freestyle-suusatamises, lumelauas ja suusaorienteerumises.

Esmakordselt üritab Eesti osaleda jäähokis. Kas Eesti meeskond ka jõuab nende 12 meeskonna hulka, kes hakkavad võistlema universiaadi võidu nimel, sõltub mitmest asjaolust ja selgub pisut hiljem. Kõigepealt tuleb leida 5 000 eurot deposiidi maksmiseks ning siis oleneb palju ka osaleda tahtvatest riikidest. Kusjuures kuus eelmise universiaadi paremat pääsevad otse turniirile, teiste hulgast valitakse vastavalt maailma edetabelile ja asukoha riigile, et erinevaid kontinente ja riike oleks rohkem.

Iluisutamises teeb Eesti kaasa nii meeste kui naiste üksiksõidus. Freestyle-suusatamises käivad läbirääkimises Kelly Sildaruga, kelle osalemine sõltub suuresti ka muude võistluste ajast.

Suured ootused on suusaorienteerujatel, kes üliõpilaste maailmameistrivõistlustelt on toonud koju mitmeid medaleid.

Esialgse plaani järgi läheb taliuniversiaadile 50 Eesti sportlast, mis oleks läbi aastate suurim taliuniversiaadi delegatsioon Eestist.

Järgmisel aastal toimuvad ka suveuniversiaad Hiinas ja Euroopa Ülikoolide spordimängud Serbias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles