Norra ralliäss hakkab testima järgmise aasta WRC rehve

Toimetas Christopher Krutto
Copy
Andreas Mikkelsen.
Andreas Mikkelsen. Foto: Sander Ilvest

Autoralli MM-sarjas hakkab järgmine aasta Michelini asemel rehve tarnima Pirelli. Nüüd kinnitas Itaalia firma, et nendega hakkab koostööd tegema Norra rallisõitja Andreas Mikkelsen.

31-aastane rallisõitja alustab juuli keskel Sardiinias testimist nii kruusal kui ka asfaldil. Tema sõiduvahendiks saab Citroen C3 WRC auto. 

Mikkelseniga liitub tema tavapärane kaardilugeja Anders Jaeger ja mehed testivad Sardiinias kõva rehvisegu, mis sobib saare kuumade temperatuuride ja krobelise pinnasega.

«Karantiin meie tegevust ei seganud ja soovime nüüd näha, kui kaugele oleme arenedusega jõudnud. Oleme selleks valinud sõitja ja auto näol parima võimaliku kombinatsiooni,» sõnas Testoni. 

Itaallane seletas, miks valik Citroeni kasuks. «C3 WRC autot ei kasuta hetkel ükski meeskond, kuid annab hea ettekujutuse MM-sarjas sõitvate autode suutlikusest ja aitab meil arendada 2021. aasta rehvi kõigi vastu õiglaselt.»

Lisaks kiitis Testoni Mikkelseni. «Andreas on kogenud sõitja, kelle professionaalsus ja rehvitunnetus on hästi tuntud. Rehvid peavad olema nii vastupidavad kui ka hea sooritusega, mis on rallis äärmiselt raske.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles