NBA legend lõpetas karjääri

Toimetas Christopher Krutto
Copy
Vince Carter.
Vince Carter. Foto: John Bazemore/AP

22 aastat korvpalliliigas NBA mänginud ja viimati Atalanta Hawksi esindanud Vince Carter teatas ametlikult karjääri lõpetamisest.

«Ma olen ametlikult korvpalli mängimise lõpetanud. Edaspidi teen seda kodus,» ütles Carter enda taskuhäälingus «Wingin it». 

Ameeriklane valiti 1998. aasta draftis Golden State Warriorsi poolt viiendana, kuid saadeti koheselt vahetustehinguga Toronto Raptorsisse. Carter tegi suurepärase esimese hooaja ja valiti järgneval kevadel NBA parimaks uustulnukaks.

Korvpallilegend mängis karjääri jooksul lisaks Raptorsile ja Hawksile veel New Jersey Netsis, Orlando Magicus, Phoenix Sunsis, Dallas Mavericksis, Sacramento Kingsis ja Memphis Grizzliesis. 

Carter mängis viimase mängu 11. märtsil, kui Hawks pidi tunnistama New York Knicksi paremust. Seal mängus tabas väike äär ka lisaajal oma viimase viske, mis tegi tema sõnul karjääri lõpetamise lihtsamaks.

«Viimase viske tabamine aitas,» sõnas Carter. Kui ma ei oleks viimast viset tabanud, oleks olukord teistsugune, ma oleks ennast teisiti tundnud. Ma oleks sügelenud veel väljakule vähemalt üheks minutiks, et tabada üks vise.»

Carter on NBA läbi aegade parimate skooritegijate tabelis 19. kohal. Viimasel hooajal jäid tema keskmisteks mängus 5 punkti, 2,1 lauapalli ja 0,8 resultatiivset söötu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles