Rehvitootja Pirelli palkas endale töötuks jäänud WRC-sõitja

Postimees Sport
Copy
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport

Itaalia rehvitootja Pirelli andis teada, et palkas norralase Anderas Mikkelseni testima järgmisel aastal WRC sarjas kasutusse tulevaid Pirelli rehve.

Norralane alustab testimist juuli keskel Sardiinias ja läbib katseid nii asfaldil kui ka kruusal. Autoks saab ta Citroën C3 WRC, mida Prantsusmaa autotootja MM-sarjast loobumise järel tehasesõitjate käsutuses ei näe.

Pirelli rõhutab pressiteates, et Sardiinia testide eesmärk on keskenduda kõvale rehvisegule ning testida seda abrasiivsel pinnasel kõrgete temperatuuride juures. Plaan testidega alustamiseks oli firmal juba varem, kuid Covid-19 pandeemia tõttu lükkusid need edasi.

Pirelli naaseb WRC sarja rehvitarnijaks järgmise hooaja alguses ning nende leping kestab 2024. aastani. 

110 MM-rallit kaasa teinud ja läinud hooajal Hyundais sõitnud Mikkelsenil ei ole praegu ühegi tehasetiimiga kehtivat lepingut. Hiljutises intervjuus ütles norralane, et tal on rahalisi võimalusi WRC sarja naasmiseks.

«Andreas on kogenud rallisõitja, kes on tuntud enda professionaalsuse ja hea rehvitunnetus poolest. Saame temalt infot rehvide soorituse ja töökindluse kohta. Need on ralli kõige suuremad väljakutsed rehvidele,» teatas Pirelli oma pressiavalduses.

Viimati sõideti WRC sarja Pirelli rehvidega 2010. aastal. Praegu tarnib meeskondadele rehve Michelin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles