Ecclestone: mustanahalised on tihti rassistlikumad kui valged (5)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

Endine vormel 1 sarja juht Bernie Ecclestone ütles, et F1-s pole võitlust rassilise võrdsuse eest kunagi kuigi tõsiselt võetud, sest esmajoones keskendutakse seal võitmisele ja sponsorite leidmisele.

Vormel 1 sarja läbi aegade üks paremaid sõitjaid Lewis Hamilton on kujunenud sportlaste seas Black Lives Matter liikumise üheks eeskõnelejaks. Kuigi Ecclestone tunnustas Hamiltoni tema panuse eest, ei usu ta, et vormel 1 sarjas sellest midagi paremaks või halvemaks muutuks.

Tema sõnul peaksid valged inimesed mustanahalisi tolereerima, aga ka vastupidi. «Paljudel juhtudel on mustanahalised isegi rassistlikumad kui valged,» ütles ta CNNile antud intervjuus.

Ecclestone’i sõnul on Hamilton eriline inimene. Ta on talendikas vormelisõitja, kuid suudab kaasa rääkida ka ühiskondlikel teemadel. «Tema kampaania mustanahaliste eest rääkimisel on olnud imeline. Ta teeb head tööd, inimesed kuulavad teda.»

Samas leiab ta, et F1 sarjas rassismiprobleemi pole. «Inimesed on liiga hõivatud võitmise, sponsorite hankimise ja muu sellisega. Muudest asjadest väga ei hoolita.»

Hiljuti kirjeldas Hamilton 2008. aasta Hispaania GP-l aset leidnud juhtumit, kus üks grupp fänne enda näo mustaks värvis. «Mind üllatas, et see häiris teda. Mul on kahju, et ta seda tõsiselt võttis. Ma ei usu, et see intsident teda kuidagi mõjutas. Ma ei tea, miks inimesed nii käitusid. Kas see oli personaalne rünnak tema vastu või mida nad üldse mõtlesid?» ütles Ecclestone ning lisas, et pole tollest vahejuhtumist eraldi kuuekordse maailmameistriga rääkinud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles