Michael Schumacheri poeg avameelses kirjas: inimesed on näinud mu isast vaid üht külge

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Mick Schumacher pärast esimest Ferrari testimist.
Mick Schumacher pärast esimest Ferrari testimist. Foto: Hassan Ammar / AP

Vormel 1 sarja legendi Michael Schumacheri poeg Mick jutustas ausalt nii endast kui ka isast. 

«Kui räägiksite minu pere või lähedastega, siis nad kinnitaksid, et ma ei salli kaotamist. Vahet pole, millega tegemist, olgu see kasvõi puuni võidujooks,» alustas Mick. «Pean iga väljakutse võitma.»

Samas tunnistab 21-aastane ringrajasõitja, et tal on tulnud silmitsi seista ka tagasilöökidega. Need muutsid ta aga tugevamaks: «Olen õppinud väärikalt kaotama. Allajäämised on õpetlikud ja nendega kaasnevad uued võimalused.»

Vormel 2 sarjas kihutav ning Ferrari F1 tiimi noortesüsteemi kuuluv Mick tõdes, et isa jälgedesse sattus ta juba lapsena. «Teadsin päris varakult, et tahan F1 tšempioniks saada. Hakkasin kardiga sõitma juba kolmeaastaselt, üleriigilisel võistlusel osalesin kaheksaselt. 11-12-aastaselt olin kindel, et minust saab proff.»

Ta jätkas: «Kasutasin nii mõnelgi korral pseudonüüme, et oma isikut varjata. Ma ei tahtnud, et saaksin liialt tähelepanu, sest olen Michaeli poeg. Aga ausalt öeldes ei tunne oma perenimega kaasnevat mingit pinget. Peamiselt survestan end ise - tahan pidevalt paremaks saada.»

Mõistagi hoitakse Mickil siiski maailmakuulsa eelkäija tõttu eriti teraselt silm peal. «Inimesed näevad ajalehtedest ja ajakirjadest vaid mu isa kuulsat poolt. See on täiesti arusaadav, ta võitis ju aasta pärast minu sündi viis F1 tiitlit järjest. See on päris imeline,» arutles noormees.

«Aga mina pole kunagi vaadanud oma isa kui «maailma parimat sõitjat». Ta on eelkõige, ja nõnda alati, mu isa. Ma ei võta temalt saadud õpetusi iseenesestmõistetavana. Üks tähtsamaid nõuandeid oli, et jääksin alati kahe jalaga maale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles