Manchester Unitedi peatreener: praegu on oluliselt raskem tiitleid võita kui Fergusoni ajal

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ole Gunnar Solskjaer oli mängijana Manchester Unitedis väga edukas, kuid peatreenerina pole säravaid tulemusi veel ette näidata.
Ole Gunnar Solskjaer oli mängijana Manchester Unitedis väga edukas, kuid peatreenerina pole säravaid tulemusi veel ette näidata. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga ajaloo edukaima klubi Manchester Unitedi jaoks pole viimased hooajad olnud eriti rõõmustavad. Praegune peatreener Ole Gunnar Solskjaer usub, et «omal ajal» oligi lihtsam võite noppida. 

Manchesteri punane klubi troonib 20 Inglismaa kõrgliiga tiitliga tabeli tipus. Neist 13 võideti Sir Alex Fergusoni taktikepi all vahemikus 1993-2013. Šotlane lahkus pärast viimast triumfi ning seejärel pole United kordagi liigas esikohta teeninud, vaid korra on jõutud esikolmikusse. 

«Olgem ausad, praegusel ajal ongi raskem karikaid võita,» ütles praegune Unitedi peatreener ja aastatel 1996–2007 sama klubiga kuus Premier League´i tiitlit võitnud Solskjaer BBC-le. «Meile on alati leidunud vastaseid, oli selleks siis Arsenal, Chelsea või Liverpool. Aga enamasti ohustas meid hooaja jooksul vaid üks konkurent.»

Ta jätkas: «Liigas kolmandana lõpetamine polnud toona variant. Nüüd leidub vähemalt neli, võib-olla isegi viis tiimi, kes on võimelised Premier League´i ja muid karikaid võitma. Iga kord, kui näen teisi autasu peakohale tõstmas, teeb see haiget. Unitediga käib kaasas võitjamentaliteet.»

Päris tühjade pihkudega pole väärika ajalooga klubi siiski Fergusoni lahkumise järel jäänud. Seitsme hooaja jooksul on võidetud kolm trofeed: FA Cup (2016), Euroopa liiga (2017) ja liigakarikas (2017). Tõsi, Solskjaer on üsna lühikese perioodi jooksul juba viies Unitedi peatreener. 

Äsja Inglismaa meistritiitli kindlustanud Liverpool jõudis Punaste Kuradite kannule. Biitlite linna klubil on nüüd 19 esikohta. Järgmised jäävad kaugele maha, Arsenal on triumfeerinud 13 ja Everton üheksal korral. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles