Liverpool kindlustas küll tiitli, ent õhus on mitu vägevat rekordit

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Millised rekordid suudab Liverpool purustada?
Millised rekordid suudab Liverpool purustada? Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Liverpooli kindlustas tänavu seitse vooru enne meistrivõistluste lõppu Inglismaa meistriliiga esikoha, kuid püüda on veel nii mõndagi. 

Imelist hooaega tegev Liverpool on seni 31 matšist kaotanud vaid ühe ja viigistanud kaks. Hooajal 2013/14 ei saanud tšempioniks tulnud Arsenal ainsatki kaotust, ent viiki mängiti 12 kohtumist. Tol hooajal kogusid Arsene Wengeri hoolealused 90 punkti, Jürgen Klopi tiimil on koos juba 86. 

Nii Liverpooli mängijad kui ka treenerid on mõista andnud, et hooaja lõpp soovitakse korralikult lõpuni mängida. Heidame pilgu, millised neli Premier League´i rekordit võivad nad järelejäänud seitsme vooruga püstitada. 

Hooaja punktirekord

Senine tippmark püsib Manchester City käes, kes kogus hooajal 2017/18 täpselt 100 punkti. Tänavu on seitsme kohtumisega laual veel 21 silma, mis tähendaks Liverpoolile maksimaalselt 107 punkti. Et rekord purustada, võivad nad endale lubada näiteks kaotust juhul, kui ülejäänud matšid võidetakse. 

Suurim edu teise koha ees

Taas saab uhkustada City, kes eelnimetatud hooajal edestas lähimat jälitajat Manchester Unitedit 19 punktiga. Praegu on Liverpooli edu City ees 23 silma, Leicester jääb juba 31 punkti kaugusele. 

Enim võite hooajal

Üllatus-üllatus, Manchester City troonib ka seda tabelit, edukal 2017/18 hooajal võideti 32 kohtumist. Liverpoolil on tänavu seni kirjas 28 võitu. 

Enim võite koduväljakul

Selles arvestuses jagavad kolm meeskonda esikohta võrdselt 18 võiduga. Liverpool on tänavu koduplatsil alistanud kõik 16 vastast, rekordi tooks vaid ideaalne seeria. 

Võõrsil on meistrid võitnud 15 matšist 12, rekordi kordamiseks (16) tuleks ülejäänud konkurendid maha murda. 

Liverpooli hooaja viimased seitse kohtumist:

02.07 Manchester City (võõrsil)
05.07 Aston Villa (kodus)
08.07 Brighton (võõrsil)
11.07 Burnley (kodus)
15.07 Arsenal (võõrsil)
18.07 Chelsea (kodus)
26.07 Newcastle (võõrsil)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles