Manchester Unitedi peatreener usub, et neid mõjutab koroonakriis rohkem kui konkurente

Karl-Joosep Küngas
Copy
Unitedi peatreener Ole Gunnar Solskjaer.
Unitedi peatreener Ole Gunnar Solskjaer. Foto: Gerrit van Keulen / EPA

Manchester United on küll maailma üks suuremaid jalgpalliklubisid, kuid nende peatreeneri Ole Gunnar Solskjaeri arvates tekitab koroonakriis neile suuremat kahju kui konkurentidele. Seetõttu saab olema suviste üleminekute tegemine Unitedi jaoks äärmiselt keeruline.

United loobus mitmest esimesest üleminekust, kuna nende kahjum suurenes maikuus ligi 25 miljonit eurot. Eelkõige seetõttu, et mängimine oli koroonaviiruse tõttu häiritud. 

Inglismaa kõrgliiga läks küll suure pauguga juunis lahti, kuid fänne pole staadionitele endiselt lubatud ja seetõttu ei teki ka lisatulusid. Unitedi laenukoorem on tänaseks kerkinud juba üle 450 miljoni euro ning lisakulutused suurendaksid seeda veelgi.

«Peame hoolega jälgima edasisi samme ja suurostud hoolikalt läbi mõtlema,» selgitas norralasest Unitedi peatreener. «Mina pole suuteline hetkel ütlema, milline on meie eelarve praegusel suvel, kuid usun, et saime koroonakriisist suurema kahju kui teised.»

United on Inglismaa kõrgliigas hetkel viiendal positsioonil ja esinelikust lahutab neid viis punkti. Teoreetiliselt on see täiesti püütav, sest hooaja lõpuni jääb veel seitse vooru.

Tegelikult võib tänavu ka viies koht Meistrite liigasse viia, sest Unitedi linnarivaal Manchester City maadleb hetkel kohtus otsuse üle, mis võib nad jätta kaheks aastaks ilma Euroopa mängudest. 

«Eelkõige ootan, et fännid taas staadionitele saaksid, sest siis on ka meil mõnusam töötada. Näis, mis järgnevad kuud majanduslikult tähendavad, sest me keegi ei tea, mis on koroonakriisi tegelikud tagajärjed,» lõpetas Solskjaer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles