Schumacheri endine mänedžer: ta oleks mulle andnud ka 50 protsenti sissetulekust

Christopher Krutto
Copy
Willi Weber (vasakul) ja Michael Schumacher.
Willi Weber (vasakul) ja Michael Schumacher. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Vormelilegendi Michael Schumacheri pikaaegne mänedžer Willi Weber tunnistas intervjuus, et oleks saanud teenida piloodi tuludest lausa poole, kui oleks soovinud.

Weber oli Schumacheri agendiks üle 20 aasta ja teenis väidetavalt just 20 protsenti. Oma parimatel aastatel teenis vormelisõitja juba palgaks üle 30 miljoni euro, millele lisandusid veel igasugused sponsorrahad. See tegi Weberi sissetuleku päris kopsakaks.

Nüüd rääkis 78-aastane sakslane taskuhäälingule «Starting Grid», et oleks saanud pirukast veel palju suurema tüki haugata. «Kui ma oleks talle alguses öelnud, et soovin 50 protsenti, oleks ta ikka õnnelik olnud,» on Weber kindel.

«Schumacher oli toona noor sõitja, kes sai võimaluse sõita kaks aastat tasuta F3 sarjas ja teenida elamiseks mõned margad.» rääkis mänedžer, kes enda sõnul investeeris seitsmekordsesse maailmameistrisse üle kahe miljoni.

Hiljem soovisid mitmed teised inimesed vormelisõitja edust osa saada, kuid Schumacher ei olnud neist huvitatud. «Me olime koos 25 aastat ja selle aja jooksul proovisid mitmed mänedžerid teda üle lüüa, kuid tema vastus oli alati sama: ära muuda võitvat meeskonda. Ta oli alati minu kõrval, mis oli ka tema jaoks suurepärane.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles