Liverpooli tiitlipidu läks käest: 34 vigastatut, 15 arreteeritut

Postimees Sport
Copy
Liverpool fännid linnas meistritiitlit tähistamas.
Liverpool fännid linnas meistritiitlit tähistamas. Foto: Peter Byrne/PA

Sel nädalavahetusel kogunesid tuhanded inimesed Liverpooli kesklinna, et tähistada kohaliku jalgpalliklubi Inglismaa meistriks tulekut. Pidustuste käigus sai viga üle 30 inimese, politsei pidas kinni 15 korrarikkujat.

Kuigi nii Liverpooli politsei, linnavõimud kui ka jalgpalliklubi kutsusid inimesi üles ühiseid kogunemisi vältima, tulid nii reedel kui ka laupäeval tuhanded inimesed Liverpooli tänavatele tiitlivõitu tähistama. Peamine kogunemiskoht oli Pier Headi piirkond, kuhu paljud võtsid kaasa ka tõrvikud ning ilutulestiku.

BBC andmetel sai pidustuste käigus viga 34 inimest, neist kolm tõsiselt. Haiglasse toimetati 24 inimest.

Politsei pidas kinni 15 huligaani. Üht 19-aastast noormeest süüdistatakse süütamises, teised peeti kinni rahutuste tekitamise pärast.

Viga said ka kaks politseiametnikku, kelle suunas loobiti pudeleid ja lasti ilutulestikku.

Liverpooli jalgpalliklubi teatas klubi kodulehe vahendusel, et linnas kehtib endiselt koroonaviiruse tõttu eriolukord ning selline käitumine ei ole aktsepteeritav. 

Oma nördimust väljendas ka Liverpooli linnapea Joe Anderson. «Ma olen väga mures Pier Headil toimunud ürituste pärast. Ma mõistan, et Liverpooli fännid tahavad tähistada, aga palun minge koju ja pidutsege seal. Covid-19 on suur oht ja meie linn on kaotanud seetõttu juba liiga palju inimesi,» kirjutas Anderson.

Linnapea lubas, et tiitlipidu ei jää korraldamata ja viiakse läbi siis, kui selleks on õige aeg.

Liverpool kindlustas 30-aastase pausi järel Inglismaa meistritiitli sel neljapäeval, kui lähim konkurent Manchester City 1:2 Londoni Chelseale alla jäi ja ka teoreetilised võimalused minetas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles