Adamo: Pirelli pole firma, mille asutasid varem kooki küpsetanud inimesed

Postimees Sport
Copy
Andrea Adamo.
Andrea Adamo. Foto: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport

Järgmisest hooajast saab WRC-sarja uueks rehvitarnijaks Pirelli. Hyundai tiimipealiku Andrea Adamo sõnul pole ta koroonapiirangute tõttu ärajäänud rehvitestide pärast mures, sest Pirelli on piisavalt suure kogemusega ettevõte.

Pirelli nelja-aastane leping WRC-sarjaga algab tuleva aasta jaanuaris peetava Monte Carlo ralliga. Viimastel kuudel pole aga Itaalia rehvitootja saanud koroonapiirangute tõttu rehviteste teha. See on pannud muretsema nii mõnedki inimesed, kel on tekkinud kõhklusi tuleva aasta toodangu kvaliteedi kohta. Hyundai tiimipealik Adamo on aga kindel, et Itaalia rehvitootja saab hakkama.

«Pirelli ei ole firma, mis loodi eile ja inimeste poolt, kes varem küpsetasid kooki. Nad teavad, mida nad teevad. Neil on juba praegu olemas head rehvid ning nad teavad, millest räägivad.»

Adamo on ka ise Pirelli toodanguga hästi kursis, sest enda rallikarjääris sõitis ta ka ise nende toodanguga.

«Ma ei taha, et mind valesti mõistetaks, aga kui tarnijaks tuleks keegi, kel pole varasemat kogemust, siis oleksin ma ehk mures. Aga põrgu päralt - me räägime Pirellist! Pirelli teab, mida teeb. Nad teevad tooteid, mis on sama head kui Michelini omad ja töökindluse poolest võrreldavad. Ma ei näe põhjust, miks me ei peaks Monte Carlo ralliks Pirelli rehvidega kohanema,» sõnas Adamo.

Lõppeval nädalal teatas Pirelli, et palkas tuleva aasta rehve testima norralase Andreas Mikkelseni. Mikkelsen asub arendatavat toodangut katsetama Citroën C3 WRC autoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles