Arsenal jõudis lõpuminutite draama järel poolfinaali

Postimees Sport
Copy
Dani Ceballos
Dani Ceballos Foto: Andrew Boyers/AP

Inglismaa karikasarjas (FA Cup) selgusid järgmised poolfinalistid. Londoni Arsenal alistas võõrsil üleminutite väravast 2:1 Sheffield Unitedi, Londoni Chelsea sai 1:0 jagu Leicester Cityst.

Arsenali jaoks oli tänane mäng tähtis ka eurokohti silmas pidades, sest praeguse 9. kohaga liigatabelis nad eurosarja ei kvalifitseeruks. Küll aga on võimalik teenida eurokoht läbi Inglismaa karikasarja, sest võitja tagab Euroopa liigase otsepääsme. 

Arsenal sai kohe mängu alguses kerge ehmatuse osaliseks, kui John Lundstram palli 8. minutil võrku lükkas. Londoni klubi õnneks oli inglane aga suluseisus. 25. minutil õnnestus Arsenalil aga ise ette minna: Alexandre Lacazette'i vastu tehti karistusalas viga ning Nicolas Pepe realiseeris penalti. 

Teisel poolajal jätkas Sheffield üritamist ning 58. minutil jõudiski John Egan väravani. Taas päästis aga Arsenali äärekohtuniku lipp, kes taas suluseisu näitas.

88. minutil jõudis aga Sheffield lõpuks sihile: audi sisseviskest trahvikasti toimetatud pall jäi kerge segaduse järel lahtiseks ning olukorra kasutas ära David McGoldrick, kes mänguvahendi võrku lükkas. 

Üleminutitel õnnestus Arsenalil siiski eduseis taastada, kui Dani Ceballos sai kontrarünnakus söödu Nicolas Pepelt ning lõi palli Dean Hendersoni selja taha.

Teises tänases poolfinaalis alistas Londoni Chelsea võõrsil 1:0 Leicester City. Kohtumise ainsa värava eest vahetusest sekkunud hoolitses Ross Barkley. Inglane sai 63. minutil tsenderduse Willianilt ja saatis selle Kasper Schmeichel jaoks püüdmatult võrku.

Täna õhtul on veel pidada Manchester City ja Newcastle Unitedi vaheline kohtumine. Manchester United kvalifitseerus poolfinaali eile, alistades lisaajal 2:1 Norwichi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles