Ühe tennisetähe silmakirjalik käitumine ajas teise endast välja: kui isekas saad sa olla?

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Alexander Zverev
Alexander Zverev Foto: Dino Stanin/PIXSELL/PA Images

Kurikuulsal Aadria turneel osalenud Saksamaa tennisist Alexander Zverev lubas end muust maailmast isoleerida, ent juba kuus päeva hiljem lõi ta peol tantsu.

Serblase Novak Djokovici korraldatud Aadria turnee sai koroonaviiruse leviku tõttu ennatliku lõpplahenduse. Turniiriga seotud isikutest nakatus koroonaviirusesse kümmekond inimest, kellest neli olid tennisistid.

Turnee tegi kaasa ka 23-aastane sakslane Zverev, kes pärast ridamisi ilmsiks tulnud koroonajuhtumeid kirjutas sotsiaalmeediasse, et kavatseb järgida arstide nõuannet ning püsib isolatsioonis. Tema enda koroonatest oli negatiivne. 

Lisaks palus ta avalikkuselt vabandust, et seadis potentsiaalselt teiste inimeste tervise ohtu. Soovituslikult peaks koroonahaigega kokku puutunud inimene olema isolatsioonis kaks nädalat.

Zverev nii kaua oodata ei jaksanud ning juba kuus päeva pärast postituse tegemist nähti maailma seitsmendat reketit rahvarohkes kohas ilma kaitsevahendeid kandmata pidutsemas.

Sakslase käitumist kritiseeris tema austraallasest kolleeg Nick Kyrgios: «Näen maailmas aina enam vastuolulisi asju juhtumas, kuid Saša Zverev tõusis eraldi esile. Kui isekas sa saad olla? Kui sul on julgust säutsuda, et oled järgmised 14 päeva isolatsioonis ning palud avalikkuselt vabandust, et seadsid nende tervise ohtu, siis vähemalt püsi 14 päeva kodus. Issand jumal. Kutsu pruut endale külla ja seksige 14 päeva jutti. Tennisemaailm ajab mind endast välja. Tõsiselt. Kui isekad saate te olla?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles