Viimasel hetkel võistluskutse saanud Viidas teenis pooleaastase pausi järel klassivõidu

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Tristan Viidas Saksamaal Nürburgringil
Tristan Viidas Saksamaal Nürburgringil Foto: 1VIER

Tristan Viidas osales laupäeval Saksamaal Nürburgringil eritingimustes peetud Nürburgring Langstrecken Serie võistlusel, kus saavutas neljatunnisel võidusõidul Mercedes-AMG GT4 roolis oma klassis esimese koha.

Kokkuvõttes teenis viimasel hetkel võistlusele kutse saanud Viidas koos sakslasest tiimikaaslase Stefan Rösleriga 132. autoga võidusõidul 23. kohal.

Esialgse plaani järgi oleks Viidasel pidanud toimuma juba neljas NLS etapp, kuid nagu kogu ülejäänud spordiga, muutis viirus ka võidusõidumaailma. Nädalavahetusel toimunud etapp oli esimene Saksamaa mootorispordiüritus peale kriisi algust ja viidi läbi koroonareegleid silmas pidades.

Kümnetele tuhandetele fännidele tähendas see tugitoolisporti telerite ees, raja ääres olid kaitsemaskid kohustuslikud, ära jäid sponsorite ja külaliste «taksoringid» ning autasustamine. Ühtlasi oli keelatud ka bokside kasutamine. Lisaks olid erinevatel võistlusklassidel ka erinevad kohustuslike boksipeatuste ajad, Viidase võistlusklassil paraku pikim kogu võistlusel – 21 minutit boksis seismise aega. Boksisirge oli ehitatud ajutiselt betoonblokkidest ja rehvi- ning sõitjate vahetus meenutas pigem võidusõite Ameerika ovaalidel.

«Kuigi mu viimane võistlus oli jaanuaris USAs Daytonas LMP3 masinaga ning veebruaris tegin kaasa testid Portugalis Portimaos, siis oli pärast pooleaastast pausi taas rajale minnes tunne üllatavalt kodune ja hea. Kodus olles tegin tööd simulaatoris ning sain ka paar korralikku karditrenni Aravetel. Seega oli esimene koht ajasõidust isegi ootuspärane,» sõnas Viidas pressiteate vahendusel.

Oma klassi esikohalt ning üldarvestuses 23. kohalt alustas neljatunnist sõitu Rösler, kes hoidis head tempot ning andis pärast ühte tundi esikohalt auto Viidasele üle. Mõlemad käisid rajal kaks vahetust ja juhtisid võistlust algusest lõpuni. Klassis teiseks tulid BMW M2 CS Racing autoga sõitjad ning kolmandad olid BMW Motorsport noorteprogrammi kolm sõitjat. Üldvõidu saavutasid inglane David Pittard ja taanlane Jensen Mikkel BMW M6 GT3 autoga.

«Loomulikult oli kahju, et fännid, kes Nürburgringi võistlustel on väärtus omaette, võidusõidust raja ääres osa ei saanud, kuid kõige tähtsam on, et saaks taaskord võidu sõita ja kõik seejuures ka terveks jääksid,» jäi eestlane positiivseks.

«Tänavuse aasta leping nägi ette võistlemist Porschega koos kahe venelasest tiimikaaslasega, aga kõik keerati pea peale, sest Venemaa jaoks on Euroopa Liidu piirid siiani kinni. Täpset avamisaega ei tea keegi, kuid ilmselt kahe nädala pärast toimuvale NLSi 2. etapile nad ei jõua. Ühtlasi otsustas ka auto peasponsor lõpetada kulude kärpimiseks meeskonna toetamise. Kutse nädalavahetusel võistlemiseks sain alles neljapäeva õhtul ning reede pärastlõunal olin juba lennukis. Piirangute tõttu jäi ära ka juuli algusesse planeeritud kestvussõit LMP3ga Kanadas. Seega saan enda hooaja plaane teha vaid üks sõit korraga, kuid see toobki kaasa aina suurema isu sõitmise ja võitmise järele,» sõnas Viidas entusiastlikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles