Suurt tagasitulekut sepistav Marit Björgen treenib koos Therese Johaugiga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Marit Björgen (vasakul) ja Therese Johaug 2015. aasta MM-kullaga.
Marit Björgen (vasakul) ja Therese Johaug 2015. aasta MM-kullaga. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / Scanpix

Norra murdmaasuusatamise kaks suurkuju Therese Johaug (32) ja Marit Björgen (40) ühendasid jõud, et teineteist utsitada.

Björgen lõpetas profisportlase karjääri 2018. aastal, kuid ta plaanib rajale naasta. Ta alustas mõnda aega tagasi süsteemselt treenimist, et märtsis legendaarsel Vasaloppetil mitte ainult osaleda, vaid ka hea tulemus teha. 

Nõnda teebki suusalegend mõned harjutuskorrad koos praeguse suusatamise valitseja Johaugiga. «Mulle näidati korralikult koht kätte, seega tuleb veel vaeva näha. Kahe aasta jooksul on palju muutunud, ent kogemus oli värskendav,» jutustas Björgen NRK-le. 

Ta võistles viimati 2018. aasta aprillis. Mullu märtsis sünnitas Björgen teise lapse.

«Kulus kaks aastat ja kaks sünnitust, et ma Maritit intervalltrennis võidaksin,» märkis Johaug. «Aga ma usun, et ta areneb kiiresti. Kui Marit tahab, siis on ta võimeline Vasaloppeti võitma. Natuke tööd tuleb siiski teha.»

Björgen pole endale lihtsat väljakutset valinud: Vasaloppetil on tarvis läbida 90 km klassikalises tehnikas. Kas 40-aastane sportlane võib nõnda suure suutäie haukamist kahetsema hakata?

«Mõnikord tekivad minus kahtlused. Aga mulle meeldib, kui ees on kindel eesmärk. Olen rõõmsam ja lahkem ema, kui saan veidi ka oma tegevustele keskenduda. Siis jätkub ka koju rohkem energiat,» vastas Björgen. 

Koos treenivad norralannad on olnud väga edukad. Björgeni auhinnakapist leiab kaheksa olümpia- ja 18 MM-kulda, Johaugi samad näitajad on üks ja kümme. Kahepeale kokku on nad võitnud 59 murdmaasuusatamise tiitlivõistluste medalit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles