Itaalia puuriluku omapärane vägitegu: kuue aastaga null minutit, aga kaks punast kaarti

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: imago images/foto2press/Scanpix

Milano Interi puurilukk Tommasso Berni sai nädalavahetusel kuulsaks, kui teenis kohtumises Parma vastu tänavuse hooaja teise punase kaardi. Seda hoolimata asjaolust, et 37-aastane itaallane pole Interi eest isegi kordagi väljakul käinud. Üldse. 

Berni liitus Interiga 2014. aastal Torinost ning on seejärel täitnud eeskujulikult varuväravavahi rolli. Kuni tänavuse aastani ei ületanud ta kordagi isegi uudistekünnist, kuid see muutus jaanuaris. Nimelt teenis Berni siis punase kaardi, kui läks pärast 1:1 viigimängu Cagliariga sarkastiliselt peakohtunik Lautaro Martineze nina alla plaksutama. 

Teist korda saadeti kollkipper pingilt enneaegselt riietusruumi sel nädalavahetusel, kui ta ei suutnud oma suud kinni hoida.

Mis aga hoiab Bernit moepealinnas, kui ta pole viimased kuus hooaega kordagi isegi platsile saanud? Eks ikka raha. Itaalia meedia väitel paneb kollkipper aastaga taskusse 200 000 eurot.  

Berni tegi vutiga tutvust Fiorentinas, kuid siirdus 15-aastaselt Milano Interi akadeemiasse. Seal jäi tal läbimurre aga tegemata ning 2001. aastal siirdus itallane Inglismaale Wimbledoni ridadesse.

Tema õnnetuseks ei kaasnenud sellegagi läbilööki ning edasise karjääri ongi Berni peaasjalikult varupuuriluku rollis veetnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles