Video ⟩ Messi jõudis ulmelise verstapostini, kuid Barcelona kaotas taas punkte

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Lionel Messi tabamusest võiduks ei piisanud,.
Lionel Messi tabamusest võiduks ei piisanud,. Foto: Reuters/ScanPix

Barcelona ründetalisman Lionel Messi lõi eile küll oma karjääri 700. värava, kuid sellest ei piisanud, et Kataloonia suurklubi võidule tüürida. Duell Atletico Madridiga lõppes 2:2 viigiga. 

Barcelona läks kohtumist juhtima 11. minutil, kui Diego Costa nurgalöögist tulnud palli omaväravasse saatis, kuid juba kaheksa minutit hiljem ilutsesid tablool viiginumbrid, sest Saul realiseeris Atletico kasuks antud penalti. Tõsi, seda alles pärast seda, kui Costa oli esmaüritusel eksinud, ent see läks Marc-Andre ter Stegeni reeglite rikkumise tõttu kordamisele.

Teise poolaja alguses teenis 11 meetri karistuslöögi Barcelona ning selle realiseeris Messi, kes nõndaviisi karjääri 700. tabamuseni jõudis. Too eduseis kestis aga ainult tosin minutit, kuniks järjekordne penalti määrati. Teist korda lööma asunud Saul ei eksinud ning tegi lõppseisuks 2:2. 

Pärast mängu keskendus kogu maailma meedia aga ainult argentiinlase verstapostini, mistap toome meiegi välja mõned numbrid. 

  • Messi 700 väravast 630 on sündinud Barcelona särgis, 70 Argentina koondise eest. 
  • Messil kulus 700 värava löömiseks 862 mängu. Aktiivsetest palluritest on samasuguse verstapostini jõudnud ainult Cristiano Ronaldo, kes lõi eile oma karjääri 728. värava. 
  • Messi on skoorinud 107 erineva vastase vastu, enim on sahisenud Sevilla väravavõrk (37 korda), teisel kohal on Atletico (32) ja kolmandal Valencia (28). 

Sofascore.com'i hinnang Lionel Messi mängule:

Sofascore.com'i hinnang Lionel Messi mängule.
Sofascore.com'i hinnang Lionel Messi mängule. Foto: Sofascore.com

Barcelona kolmas viigiline tulemus neljast mängust aga tähendab, et katalaanide igirivaalil Madridi Realil on võimalik homme, kui minnakse vastamisi Getafega, oma edumaa Hispaania kõrgliigas kasvatada nelja punkti peale. 

Teistes La Liga mängudes oli Mallorca 5:1 üle Celta Vigost ja Sevilla alistas Leganese 3:0. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles