Evans unistab jätkuvalt MM-tiitlist: võtan ralli ralli haaval

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Elfyn Evans.
Elfyn Evans. Foto: @World / Red Bull Content Pool

Kogu oma eelneva karjääri M-Spordis veetnud Elfyn Evansi otsus tänavuse hooaja eel Toyota leeri üle tulla on esialgsete märkide põhjal ennast täielikult õigustanud. 

31-aastane britt näitas kohe hooaja avaetapil Monte Carlos head minekut ning finišeeris salakavalatel teedel kolmandana. Sellele järgnes aga Rootsi MM-etapp, kus Evans teistele tagatulesid näitas. 

Mehhikos, tõsi, tuli britil siiski esimesena poodiumilt välja jääda, kuid MM-sarja üldarvestuses hoiab ta pärast kolme etappi siiski kuuekordse maailmameistri Sebastien Ogier' järel teist kohta. 

Alates märtsist on WRC-maailm aga koroona tõttu pausil olnud, mistap pole ka Evansil olnud võimalik liiga palju uue neljarattalisega sinatutvust teha. Juuni alguses käis ta siiski Soomes, et Yarisele kiiretel kruusateedel valu anda. 

Kuigi kellelgi pole aimu, milliseks edasine kalender kujuneb, on Evansi sõnul tähtis lihtsalt oma asja edasi ajada. «Peame lihtsalt jätkama samas vaimus ja samasuguse suhtumisega, nagu tänavusele aastale peale tulime. Meil on nüüd natukene rohkem kogemust masinaga, kuid mõnes aspektis on veel vaja tööd teha. Ootan igatahes põnevusega seda, mida hooaja teine pool meile toob,» lausus Evans usutluses WRC-sarja kodulehele.

Praegu jääb Evans üldarvestuses Ogier'st maha kaheksa silmaga, ent edestab tosina punktiga kolmandal kohal paiknevat Thierry Neuville'i. Kas britt ihub hammast ka maailmameistritiitlile?

«Keegi ei tea, mis praegu saab. Kõik on lahtine, ent kindel on see, et kõik mehed on väga näljased, et MM-tiitli pärast võidelda,» oli briti diplomaatiline vastus. 

«Ükskõik, milline see lõpptulemus [kalendri osas] on, ja mis rallidel me ka ei kihutaks, meie peame nendele täieliku enesekindlusega peale minema ning andma endast parima, kui tahame tiitlijagamises kaasa rääkida. Mina võtan asja praegu ralli ralli haaval,» lausus Evans lõpetuseks. 

Autoralli MM-sarja punktiseis pärast kolme etappi:

1. Sebastien Ogier 62

2. Elfyn Evans 54

3. Thierry Neuville 42

4. Kalle Rovanperä 40

5. Ott Tänak 38

6. Teemu Suninen 26

7. Esapekka Lappi 24

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles