Ametlik ⟩ Luis Scola liitus eestlastele tuttava klubiga

Christopher Krutto
Copy
Luis Scola ja Amadeo Della Valle.
Luis Scola ja Amadeo Della Valle. Foto: Simone Lucarelli/IPA/SIPA/Simone Lucarelli/IPA/SIPA

Itaalia korvpalli kõrgliigas mängiv Varese klubi kinnitas sotsiaalmeedia vahendusel, et meeskonnaga on liitunud Argentiina tähtmängija Luis Scola.

Eelmisel nädalal kirjutas Itaalia korvpalliajakirjanik Emiliano Carchia sotsiaalmeediasse, et Scola kavatseb liituda Varese meeskonnaga. Tegu on eestlastele tuttava tiimiga, kust aastate jooksul on läbi käinud Kristjan Kangur, Janar Talts ja Siim-Sander Vene.

Nüüd kinnitaski Varese, et tehing on lõpule viidud ja argentiinlane veedab järgmise hooaja nende ridades. Väidetavalt on 40-aastase korvpallilegendi suuremaks eesmärgiks järgmisele aastale lükatud Tokyo olümpiast osa võtta. 

Argentiinlane sõlmis klubiga aastase lepingu, mida võib poolte kokkuleppel veel ühe hooaja pikendada.

Sellega seoses tundub mõistlik kolida Euroliigas mängivast Milano Armanist Varesesse, kes euromänge ei pea. Vähem mänge hooaja jooksul peaks aitama veteranil olla suvel toimuvateks olümpiamängudeks paremini vormis.

Lõppenud hooajal viskas Scola Euroopa tugevaimas klubisarjas keskmiselt 9,2 punkti ja korjas 4,4 lauapalli.

Septembris peetud MM-il, kus Argentina lõpetas teisena, kogus Scola keskmiselt lausa 17,9 punkti ja 8,1 lauapalli. Ta valiti ka turniiri sümboolsesse viisikusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles