Seoses MM-etapi toimumisega jääb Rally DirtFish ära

Postimees Sport
Copy
Suve alguses testis Hyundai i20 R5 masinat Lõuna-Eesti teedel ka Ott Tänak, kes plaanis startida Rally DirtFishil.
Suve alguses testis Hyundai i20 R5 masinat Lõuna-Eesti teedel ka Ott Tänak, kes plaanis startida Rally DirtFishil. Foto: Henri Rump

Eesti valitsus eraldas täna raha WRC rallietapi Rally Estonia korraldamiseks, mis tähendab, et Eesti saab MM-etapi. Sellega seoses jääb ära augusti alguses Lõuna-Eestisse planeeritud Rally DirtFish.

Avaldame Rally DirtFishi pressiteate:

«Rally DirtFishi korraldajad on otsustanud esialgu augusti algusesse planeeritud ralli ära jätta, et teha ruumi esmakordselt Eestis toimuvale autoralli MM-etapile, milleks saab Rally Estonia.

Kui aasta alguses selgus, et käesoleval hooajal Eestis ühtegi tipprallit suure tõenäosusega ei toimu, asus kohalik initsiatiivgrupp koostöös DirtFishiga otsima alternatiivi, et see tühimik täita ja nii sündiski Rally DirtFish. Otepää lähistel toimuma pidanud ürituse kuupäevadeks oli planeeritud 7.-8. august.

DirtFishi tegevjuht Justin Simpson: «Rally DirtFish’i idee sündis eelkõige soovist jätkata Eestis tipprallide korraldamise traditsiooni. Tänu meie koostööle Ott Tänakuga ja sidemetele Eesti Autospordi Liidus soovisime olla igakülgselt abiks, et selline ralli teoks saaks.

Nüüd, kus rallispordi absoluutne tippsari tuleb valitseva maailmameistri Ott Tänaku kodumaale, soovime ka omalt poolt olla sellele kõigele toeks ja abiks nii nõu kui ka jõuga ning seetõttu on Rally DirtFishi ärajätmine igati mõistlik ja põhjendatud otsus, et suunata kõik ressursid MM-etapi organiseerimisele.»

Simpson kinnitas, et Rally DirtFishi konseptsioon ei kao ja lisas: «Oleme Rally DirtFishi korraldamisest saanud palju positiivset ja kindlasti säilib ka soov korraldada tulevikus meie oma ralli. Ma ei soovi niisama lihtsalt alla anda ja see ei ole Rally DirtFishi lõpp – ei siin- ega ka sealpool Atlandi ookeani.»

Valitsev autoralli maailmameister Ott Tänak tunnustab Seattle’is paikneva rallikooli panust ürituse korraldusse ja eestvedamisse.

Tänak: «Rally DirtFishi toimumine Eestis olnuks kohalikule autospordikogukonnale ja siinsetele fännidele väga positiivne, kuid nüüd on kaalul palju enamat ja me peame keskenduma WRC-etapile.

Soovin omalt poolt tänada Justinit ja tema meeskonda selle pingutuse, töö ja aja eest, et Rally DirtFish toimuda saaks. Eestis toimuv WRC-etapp on kindlasti väga eriline ja unikaalne võimalus, mida ei saa kasutamata jätta ning usun, et DirtFish saab ühtlasi Rally Estoniale suureks abiks olla, et korraldada üheskoos üks meeldejääv ja asjalik üritus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles