Eestis toimuva ralli MM-etapi võistluskeskuseks saab Tartu

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Rally Estonia 2019. poodium Tartus Vabaduse puiesteel, mille kõrgemal astmel maailmameistrid Ott Tänak ja Martin Järveoja. Tänavu autoralli MM-etapi raames toimuva Rally Estonia võistluskeskuses on Tartu.
Rally Estonia 2019. poodium Tartus Vabaduse puiesteel, mille kõrgemal astmel maailmameistrid Ott Tänak ja Martin Järveoja. Tänavu autoralli MM-etapi raames toimuva Rally Estonia võistluskeskuses on Tartu. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Täna teatati, et 4.-6. septembrini toimuv Rally Estonia on autoralli maailmameistrivõistluste üks etapp. Ralli võistluskeskuseks saab Tartu.

Kui ralli peetakse suuresti Lõuna-Eesti teedel, siis võistluskeskus on Tartus Eesti Rahva Muuseumi tagusel platsil. Seal hakkab paiknema masinapark ning seal toimub ka võistluste ava- ja lõpustseremoonia. Tartu linnakatse sõidetakse samuti Raadil, kuid ligi kahe kilomeetri pikkune katse jääb peamiselt Tartu valla territooriumile.

Tartu linnapea Urmas Klaas sõnas, et linnavalitsus on juba pikemat aega Rally Estonia korraldajatega pidanud läbirääkimisi ning teinud tublisti tööd, et MM-etapp saaks kenasti korraldatud. «Mul on väga hea meel, et Urmo Aava ja tema meeskond on jõudnud nii kaugele, et Eestis MM-etapp korraldatakse, Tartu linn toetab neid igati,» sõnas Klaas. 

Ta lisas, et Tartu linn toetab etappi ka rahaliselt, kuid hetkel pole linnavalitsus paika pannud, kui suur summa ralli korraldamiseks linnavalitsuse eelarvest eraldatakse.

Ka teadis linnapea, et juba praegu on Tartu hotellides ralli ajaks üsna palju tube broneeritud. «Kindlasti on praegu hotellides tube broneerinud ralli korraldamisega seotud inimesed, kuid usun, et broneeringute tegijateks on ka tulihingelised rallifännid, sest kuulujutud etapi tulemisest Eestisse ja Tartusse on liikvel olnud juba pikemat aega,» märkis Klaas.

Eestis toimuva autoralli MM-etapi katsed sõidetakse peamiselt Lõuna-Eesti teedel. Ühtekokku on katsete kogupikkus 232 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles