Kui suur on WRC etapi registreermistasu, mis tuleb Rally Estonial EALile maksta?

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Rally Estonia pressikonverents.
Rally Estonia pressikonverents. Foto: Tairo Lutter

4.-6. septembril sõidetakse Lõuna-Eestis autoralli maailmameistrivõistluste ametlik etapp. Vastavalt kokkuleppele tuleb Rally Estonial EALile maksta 100 000 euro suurune registreerimistasu.

Aasta alguses ajas sama summa EALi ja Rally Estonia tülli, kuid suure võimaluse nimel suudeti erimeelsused lahendada. «See oli hea sisemine kriis, mis aitas mõlemal poolel vaadata teineteisele otsa ja ka peeglisse. Mõlemad osapooled tegid korrektuure. Alaliit on täpsustamas oma hinnakirja, kuid mul ei ole täna volitusi öelda, mis on see number, mis autospordiliit saab – see on märkimisväärne. Ma loodan, et selle rahaga tehakse kõiki neid asju, mida on laiemas ringis planeeritud. Ma arvan, et mõistlik tasakaal on taastatud,» vastas Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava küsimusele, kui suur registreerimistasu tuleb MM-etapi eesti kohalikule alaliidule välja käia.

EALi juhatuse esimees Janis Kaal ütles, et registreerimistasuna tuleb Rally Estonial vastastikul kokkuleppel välja käia 100 000 eurot. «See summa ei olnud WRC ralli tasuna määratud, aga arusaadavatel põhjustel ei hakanud me seda muutma,» ütles ta. Järgmist aastat puudutava hinnakirja saab EAL valmis sel suvel.

Kuna septembris peetakse Eestis autoralli MM-etapp, jääb augustis toimuma pidanud EALi DirtFishi ralli ära. Kaalu sõnul on tal kahju inimestest, kes DirtFishi ralli nimel panuse andsid, kuid kõik suudavad praegust olukorda mõista. «Olen veendunud, et oleksime korraldanud väga hea ürituse,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles