Soome meedia: kas Rally Estonia kujutab Jyväskylä MM-rallile ohtu? (3)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Soome MM-ralli
Soome MM-ralli Foto: @world/Michelin

Kuu aega tagasi teatati Soome ralli ärajäämisest, eile aga Rally Estonia debüüdist MM-kalendris. Selline asjaolude käik on Soome meedias tõstatanud küsimuse, kas tulevikus kihutavad ralliautod Jyväskylä teede asemel Lõuna-Eestis?

Jyväskylä linnavalitsuses töötav Heli Leinonkoski ütles Soome rahvusringhäälingule, et Eesti etapp nende tulevikku ei mõjuta. «Kui mõtleme viimaste aastakümnete Soome rallide peale, siis ma ei näe põhjust, miks peaksime muretsema,» lausus ta.

Soome MM-rallit korraldaval AKK Sportsil on leping WRC sarja promootoriga kuni 2023. aastani. «Oleme veendunud, et sellest kokkuleppest peetakse kinni ning järgmisel kolmel aastal sõidetakse Jyväskyläs. Tõsi on ka see, et kõike pole võimalik ette näha ja me ei tea, mis pärast lepingu lõppemist juhtub,» lisas Leinonkoski.

Yle kirjutab, et Soome ralli toob Jyväskylä piirkonda hinnanguliselt sisse 15 miljonit eurot aastas. Publikunumbri poolest on ralli ka põhjanaabrite kõige populaarsem spordiala.

Kui tänavuse Rally Estonia eelarve on 3,5 miljonit eurot, siis soomlased kulutavad järgmisel aastal hinnanguliselt miljon rohkem. Jyväskylä panustab 4,5 miljoni euro suurusesse eelarvesse kümme protsenti ehk 450 000.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles