Tommi Mäkinen: Eesti asemel võinuks MM-ralli toimuda Lätis, see olnuks ausam (14)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: Sander Ilvest

Eile kinnitati ametlikult, et autoralli MM-sari jätkub septembri alguses Eestis. Kui enamik spordisõpradest on ootusärevad, siis Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen saadab segaseid signaale. 

Soome rallilegend on kodumaal jaganud viimase 24 tunni jooksul palju kommentaare. «Tore on jälle võistlema hakata. Eesti on muidugi ühe mehe koduralli, [Ott] Tänak on seal kindlasti tugev. Eesti teed sobivad meie autole, kuid sõitjatele on need võõrad. [Elfyn] Evans käis seal mullu, nii et tal on veidi kogemusi,» sõnas Mäkinen YLE-le. 

Rallit.fi-le antud intervjuus tunnistas meie põhjanaaber, et ta on veidi pettunud: «Lootsime, et Eesti asemel saavad lätlased MM-etapi. See olnuks ausam, sest keegi pole sealsetel teedel võistelnud.»

Õhus püsib ka võimalus, et üks MM-etapp peetakse Belgias Ypres. Sealt riigist on aga pärit teine Hyundai piloot, Tänaku tiimikaaslane Thierry Neuville. Mäkinenil oli oma arvamus ka selle võistluse kohta.

«Kui jääb valida Horvaatia ja Belgia vahel, siis valiksin kindlasti esimene,» märkis neljakordne maailmameister. «Uus riik olnuks huvitav, olen kuulnud, et neil on põnevad teed. Lisaks oleks vastasel juhul Hyundai tiimil kaks kodurallit.»

WRC kalender 2020

Eesti (4.–6. september)

Türgi (24.–27. september)

Saksamaa (15.–18. oktoober)

Sardiinia (29. oktoober – 1. november)

Jaapan (19.–22. november)

Võimalikud lisandujad: Belgia ja Horvaatia

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles